Citat:
În prealabil postat de coralina
Nu vezi niciodata la tv sau prin ziare cate un sir indian de frati, toti amarati si subnutriti, aflati in grija unei surori de 11-12 ani pentru ca mama i-a nascut si a plecat mai apoi la crasma? Daca te uiti cu atentie prin subiectele de pe site, chiar si-aici poti gasi cateva apeluri umanitare de acest gen, copii fara copilarie, care traiesc in frig si mananca o coaja de mamaliga pe zi.
|
Suntem pe un site de orientare crestina,deci proportiile se pastreaza chiar si in threadul de fata,chiar si vis-a-vis de subiectul in sine.
Discutam dpdv crestinesc,implicand persoane echilibrate care au o anume etica si comportament,neaducand in discutie cazurile extreme ale unor indivizi dezaxati.Cazul descris de tine nu este reprezentativ ci doar izolat.
Problema se pune in mod gresit.
Nu nr de copii te duce la saracie,ci felul in care ti-ai manageriat resursele si te-ai pregatit pt viata.
Oricine realizeaza ca un individ fara o minima educatie,fara sa investeasca intr-o profesie/meserie ii va fi dificil sa traiasca chiar si singur,el cu el.
Am cunoscut persoane ajunse la mila rudelor,doar pt ca au insuficienta educatie si in general nu stiu sa faca nimic.Unele dintre ele s-au casatorit cu persoane asemeni lor si au copii...Nici ei nu-si doresc sa aibe mai mult ci promiscuitatea in care traiesc le este calduta,de ce ne-am permite noi sa-i judecam daca nu ne-au cerut asta?