Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Am cunoscut persoane ajunse la mila rudelor,doar pt ca au insuficienta educatie si in general nu stiu sa faca nimic.Unele dintre ele s-au casatorit cu persoane asemeni lor si au copii...Nici ei nu-si doresc sa aibe mai mult ci promiscuitatea in care traiesc le este calduta,de ce ne-am permite noi sa-i judecam daca nu ne-au cerut asta?
|
Decizia de a avea N copii trebuie sa fie una constienta si matura.
Nu poti face N copii si pe urma sa zici "asa a vrut Dumnezeu, Dumnezeu sa aiba grija de ei" iar cu ca parinte traiesti din mila altora pentru ca efectiv nu stii/poti/vrei sa faci nimic cu care sa-i poti intretine cat de cat pe toti.
Sa-i facem, sa fim patrioti ca ne scade numarul, dar ii lasam cand au mai multa nevoie de noi si plecam la munca in Anglia, Italia, Spania, etc. chipurile pentru viitorul lor si de fapt nu reusim decat sa le oferim decat o familie dezbinata si o educatie ruinata.
Pe urma, tot din patriotism ii trimitem la studii in Anglia si daca se poate sa ramana acolo ca e mai bine asa pentru ei si la batranete avem si noi 1/2 din pensie asigurata.
Desigur exista si cealalta extrema, calcule meschine, comoditate, lipsa de dragoste (in sensul profund si spiritual) care produc familii cu 0-2 copii chiar si in conditiile in care exista resurse financiare uneori chiar din plin.
Asta nu e o pledoarie pentru contraceptie, ci una pentru o decizie matura si constienta vizavi de familiile numeroase la opozitie cu "faceti cat se poate ca are pe urma Dumnezeu grija".
Nu ca nu ar functiona intr-un fel, dar se adreseaza celor cu o credinta puternica si o vointa la fel, nu este un indemn pentru masele care petrec mai mult timp la tv decat la rugaciune.