View Single Post
Vechi 31.03.2012, 23:03:45
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Bine ai revenit!

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Lipsa originalitatii ; sa judec ; NU din clipboard...
Mi-era dor de tine drăguțule, bine ai revenit. Era o tristețe postarea fără contradicție.
Ai revenit dar când ai de gând să-ți revi?
După cum pisica din poza ta, deși acum o mângâie pe rățușcă în mod ecumenist, când se va face mare o va păpa dacă nu o va apăra stăpânul, așa și ideile tale dacă le-ai face mari adică dacă le-ai cugeta până la capăt ți-ar arăta contradicția între ele și posibilitatea de a te păpa, fiindcă stai cu papa (numit așa fiindcă papă fiind lupul cel gânditor, ce s-a instalat la locul lupoaicei cu Romulus și Remus, deși nu este roman, și vrea să înghită lumea ca pe un imperiu roman al său) dacă nu te-ar apăra Stăpânul, îndepărtându-le de falsul tău vicar de stăpân.
Dar pentru asta trebuie să te supui Lui iar nu micilor pisici colecționate din lumea duhurilor-idei.

Dragul meu originalitatea are următoarea definiție:

ORIGINALITÁTE, (2) originalități, s. f. 1. Însușirea de a fi original (2, 3); spec. fel particular de a fi. 2. Faptă originală (3); ciudățenie, excentricitate, extravaganță. – Din fr. originalité.
Sursa: DEX '98

ORIGINALITÁTE s. 1. inedit, noutate. (~ unei teorii.) 2. v. personalitate. 3. v. extravaganță.
Sursa: Sinonime

Este o proprietate a mândriei. Noi vrem să fim chiar ai Originii (iar nu doar niște bieți originali ordinari, învechiți în dorința mândră de a fi originali, cum și lucifer a fost fără să fie, fiind de fapt doar o maimuță a lui Dumnezeu) adică ascultători și următori ai Credinței lui Hristos numită și Predanie sau Ortodoxie. El este Originea și singurul cu advărat nou (restul Ecc 1:9 Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, și ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare. ), Dumnezeu smerit și al celor smeriți.

Pentru ideea originalități și de ce fug ca de drac de ea, ți-am răspuns mai sus:

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
[b]ARHIMANDRITUL SOFRONIE
CUVIOSUL
SILUAN ATHONITUL
A judeca pe cineva înseamnă a considera că este în vreun fel. Noi aici însă nu judecăm oamenii ci păcatul care trebuie nu numai judecat cu discernământ și osândit ci și urât din toată inima. După cum spunea Fericitul Augustin, noi trebuie să urâm păcatul și să iubim pe păcătoși. Faptul că dăm exemple de oameni nu înseamnă că le vădim păcatele fiindcă exemplele date de noi sunt publice și lăudate ca virtuți. Noi doar arătăm greșeala în care au fost prinși sărmanii eretici, cinstiți și cinstitori, pentru a ne feri de ea și a înțelege cât de subtilă și vătămătoare este medicina demonică chiar și atunci când este lăudată și pare a face bine trupului.

Vezi bine că aici suntem pe un forum ortodox pentru ortodocși.

Sigur că tu nu ești atâta catolic cât de ecumenist și din ambele sensuri vrei unire fără adevăr ori sub papă ori sub papucul noii ordini mondiale, pace cu orice sacrificiu, inclusiv dacă omorâm adevărul este deviza ta. Și asta pentru că ai fugit de zelotism care voia moarte pentru un adevăr fără de iubire.
Pentru noi ortodocșii însă Adevărul este plin de iubire și fără El nu se poate iubire adevărată căci El este Hristos. De aceea, deși iarăși te voi exaspera cu citatele, fiindcă pentru mine și ceilalți ortodocși sunt mici lumini din Marea Lumină a lumii Hristos îți voi răspunde cu un cuvânt al Sfântului Nicodim Aghioritul, din Tâlcuirea Epistolelor Sfântului Apostol Pavel:

«Rom 12:18 Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiți în bună pace cu toți oamenii».

Bine a zis Apostolul aici: "de este cu putința", fiindcă de multe ori nu putem avea pace eu toți, atunci cînd pricina este pentru buna-cinstire de Dumnezeu si credința, sau pentru porunca lui Dumnezeu si pentru ajutorul celor ce sînt nedreptățiți. Deci zice: Tu, frate, fa ceea ce poți din partea ta, și nu da nimănui pricina și prilej de gâlcevi si de tulburări. Iar daca vei vedea ca bunacinstire de Dumnezeu se vatămă și se războiește de cei potrivnici, sau ca porunca lui Dumnezeu este defăimata și călcata învederat, stai si lupta-te vitejește pentru adevăr, vrăjmășuind nu omul, ci păgânătatea și răutatea lui! Iar de om sa-li fie mila și sa porți grija de mântuirea lui! Astfel, lucrul acesta, ce pare a fi cu neputința, se poate face, daca din partea ta vei fi in pace cu oamenii si te vei lupta numai împotriva păgânătății si a nedreptății lor.

Noi vrem aici doar să arătăm că fie iei o patimă ajungi negreșit la erezie dacă vrei să ți-o justifici că nu e păcat, fie iei o erezie și atunci negreșit ajungi la o viață spurcată. Acest demers îl facem pentru a arăta mai clar lucrul foarte important de care nu țin cont cei ce vor vindecare cu orice preț, că fie iei o idee greșită în medicină ajungi la o boală fie de vrei să scapi cu orice preț de boală ajungi la o falsă medicină eretică:

«Rom 1:28 Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. »
Din zicerea aceasta a Apostolului tragem încheierea ca dogmele rele și păgânătatea și necredința nasc viața rea si stricata, Caci, de vreme ce Elinii nu au cere at a cunoaște pe Dumnezeu și a crede In El, din necunoștința si necredința aceasta au făcut cele necuvenite si au viețuit o viața plina de toate păcatele, De aceea a zis Fericitul Teodorit: . Păgânătatea s-a făcut temelie nelegiuirii.' Precum si dimpotrivă, viața cea rea și stricată naște dogme rele și ~stricate si face pe oameni necredincioși și ~necinstitori de Dumnezeu, Si aceasta iarăși se arata in cuvintele Apostolului însuși, când el a .zis către Timotei: ,,(... ) avînd conștiința buna, pe care unii, , , . - lepădând-o, s-au primejduit intru credința' (1 Timotei ,1:19); si iarăși: .Rădăcina tuturor relelor este iubirea de argint, pe care poftind-o, unii au rătăcit din credința' (1 Timotei 6: 10) . . Așadar, un rău la fel de mare sînt dogmele rele și viața cea rea, si, de asemenea, viața rea și dogmele cele rele, pentru ca una este născătoarea celeilalte și cel ce o are pe una ajunge și la cealaltă. Despre aceasta, prea-înțelepțește a zis Teologul Grigorie: "Mie întocmai rele îmi sînt viața rea si basmul străin (dogma mincinoasa); ori pe care o iei din amândouă, pe amândouă le câștigi." (n. aut.)

Desigur că mai rămâne a-ți răspunde de ce citez și nu vorbesc din inima și mintea mea. Dragul meu dar tu de ce citezi din Ginghis Han iar nu din Sfinții Părinți? Nu cumva ești atras mai mult de el care a avut putere politică, fiind influențat de iubirea de politică a papei?
Pe lângă capcana ideii tale că anume nu ar fi în inima și mintea mea cuvintele Ortodoxiei, pe care iată îți mărturisesc că doresc a le iubi și al gândi în toată vremea și cu toată tăria mea căci sunt cuvintele lui Dumnezeu (spuse prin cei mai dragi oameni ai Lui) și vreau să fie așadar ale mele, ale inimii mele, ale minții mele, ale cuvântului meu, să-ți dau și o altă explicație, așa, pe gustul tău.

Ascultă deci:
Aici este o dezbatere publică unde nu participă doar cei ce sunt preocupați de Adevăr (ortodocșii) ci și cei ce vin să ne iscodească:

Gal 2:4 Din cauza fraților mincinoși, care veniseră, furișându-se, să iscodească libertatea noastră, pe care o avem în Hristos Iisus, ca să ne robească,
Gal 2:5 Cărora nici măcar un ceas nu ne-am plecat cu supunere, pentru ca adevărul Evangheliei să rămână neclintit la voi.

Acestora nu se cuvine a le deschide inimile și mintea noastră prin discuții deșarte, fără roade, după cum spune Sf. Teofilact al Bulgariei:

«Rom 16:17 Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei. :18 Căci unii ca aceștia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, și prin vorbele lor frumoase și măgulitoare, înșală inimile celor fără de răutate.»
Frații mei, fugiți si depărtați-va - zice - de ereticii de acest fel si nu Ie stați împotrivă prin cuvinte! Caci, daca ar cugeta si ar grai aceste eresuri din neștiință si din rătăcirea mintii lor, ar trebui sa-i îndreptați; dar, de vreme ce păcătuiesc intru cunoștința, fugiți de dânșii.

Iar pentru a nu le fi judecători, arătându-ne gata să le dăm răspuns pentru nădejdea noastră, le dăm trimiteri la cărți adevărate pentru a le citi, nepunând nădejdea în noi ci în sfinții Bisericii, deci în Hristos, pentru a nu cârti ei că îi chemăm să ne urmeze nouă ca unor oameni ca și ei ci ca să dorească să urmeze lui Dumnezeu și oamenilor Lui. Dacă așa de mult cârtești cînd vezi ce spun sfinții de mii de ori ai cârti dacă ți-aș spune aceleași lucruri cu sărmanele mele cuvinte. Așa ați făcut nu de demult cu bietul Cătălin care atât de mult vă iubea că vă dorea din toată inima să ajungeți la singurul liman Ortodoxia. Și-a deschis inima lui caldă și frumoasă și v-ați bătut joc de el. Dar dacă totuși tu nu faci parte din ceata iscoditorilor și m-aș bucura mult de aceasta, ci ești sincer interesat de Adevăr aștept să-mi trimiți adresa ta de email pe mesageria privată iar eu îți voi da telefonul meu și îmi voi deschide inima cu toată lărgimea înaintea ta. Am stat de vorbă ore în șir cu cei din Martorii lui Iehova, anglicani, budiști dar toți interesați sincer de Ortodoxie iar nu având doar duh de curiozitate și dorința de a-și pierde vremea și a lor și a noastră. Eu am încercat să-ți scriu pe forum din inimă și ție și scoțianului și lui topcat, și lui heaven dar amândoi m-ați refuzat și nu a folosit nimănui. Și ce este mai interesant că toți susțineau că vor deschiderea inimii dar toți își ascundeau și adevăratul lor nume iar când le-am vorbit din inimă ori au dispărut ori au schimbat subiectul lăsându-l neterminat iar pe noi cu atâtea și atâtea paranteze.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 10.04.2012 at 03:09:09.
Reply With Quote