Fa bine si sufletul tau se va bucura!
Ce sfat pot sa-ti dau...., poate cel din semnatura lui cristiboss56
Cum gândim, așa trăim. . . !
"Fii împacat cu sufletul tau si atunci cerul si pamântul se vor împaca cu tine. "(Sfântul Isaac Sirul)
Am cazut si eu de multe ori, apoi m-am ridicat, apoi iar am cazut..cate-odata m-am ridicat mai repede, cate-odata mai greu, ultima data nu am mai reusit sa ma ridic complet ....am plans, m-am rugat, m-am razvratit, apoi nu m-am mai rugat, apoi iarasi m-am rugat... uneori cand intrezaream o rezolvare, venea alta lovitura care ma lovea naucitor, alteori se rezolva pur si simplu parca asa ar fi fost normal, firesc, .... nu am gasit raspuns la incercarile acestei vieti, nu cred ca in aceasta lume e o plata a binelui sau raului; fiecare om are o cruce de dus mai grea sau mai usoara, si trebuie s-o ducem fiecare in felul in care poate s-o faca, sa gasim bucurii in lucruri marunte sau sa facem o fapta buna ... spre exemplu eu am reusit sa-mi bucur putin sufletul dand dimineata firimituri de paine la pasarele...mi-am creat o obisnuinta cum ma sculam primul lucru pe care il faceam era sa fac firimituri si sa le pun pe pervazul geamului.. eram fericita cand vedeam pasarelele ciripind galagioase pe pervaz....
Uneori imi venea un ajutor din mana unui om pe care toti il vedeau cel mai rau,..am inteles ca aceea era mana intinsa mie si acelui om de Dumnezeu, mie pentru a ma ajuta iar acelui om spre a-i bucura sufletul.
Cred deci ca unul din mijloacele de a ne bucura sufletul este fapta buna, indiferent sub ce forma ar fi sau catre cine ar fi indreptata, fapta buna facuta in sensul de a-i face bucurie cuiva, de a ajuta pe cineva, de a sadi un pom, de a sapa o fantana, de a hrani o vietate......
Dumnezeu sa-ti dea putere sa te ridici, Vasilica Roxana si sa-ti bucure sufletul!