Citat:
În prealabil postat de antoniap
Deja ti-ai format niste clisee care s-ar putea sa ti se serveasca si tie. Cand unul spune ca vede un lup, iar altul spune ca e o pisica, unul dintre cei doi minte.
Acum depinde cu ce scop si cu ce intentii ar face-o fiecare. Daca unul deconspira prezenta lupului cu scopul de a-si avertiza semenii, atunci fapta lui este de laudat.
Daca unul vrea sa ascunda pericolul cu scopul de a-si vedea semenii sfasiati, fapta lui e condamnabila.
Daca nu e lup, ci e pisica, atunci se face vinovat cel care a raspandit zvonuri false, iar cel care a semnalat eroarea este demn de apreciat.
|
Cred că nu ai nici competență, nici informație suficientă să răspândești această spaimă nouă, sub pretextul că că-ți avertizezi semenii. Prima primejdie pentru pânza freatică e indolența antropică în privința deșeurilor. Faptul că lumea românească s-a obișnuit să zacă sinucigaș în propriile gunoaie, nu se petrece din vina nici a evreilor, nici a masonilor, nici a antihriștilor reali sau închipuiți care dețin puterea într-o formă sau alta. E mizeria noastră morală și umană cu care ne-am obișnuit, modul nostru strâmb de a fi.
Știm în ce lume trăim și care sunt standardele ei de viețuire. Ea nu poate fi schimbată sau îmbunătățită prin isterie civică și lupte cu morile de vânt. După părerea mea (și nu numai a mea), revoluția începe de la fiecare dintre noi, apoi din aproape în aproape în mediul uman cu care relaționăm și cosmosul proxim. Lupta creștinilor nu se duce prin intermediul ”guerilelor digitale”, ci prin revitalizarea duhovnicească a parohiilor, a familiei și a noastră înșine. E singura luptă pe care merită să ți-o asumi, și aceasta cu armele lui Hristos și ale Bisericii. Agitația asta cabotină în jurul mizeriilor lumii contemporane n-aduce niciun folos.