Subiect: Bucate de Post
View Single Post
Vechi 01.04.2012, 18:50:16
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Am "inventat" si eu o prajitura.
Blatul il putem face ca "negresa de post" - 8 linguri faina, 8 zahar, 2 cacao, 2 nuca macinata (facultativ), praf de copt stins, zahar vanilat, coaja lamaie, 6 linguri ulei, 6 apa (minerala) - mie mi se pare ca totusi trebuie mai multa, sa iasa consistenta ca de chec.
Crema e inventia mea (cred, dar poate nu e) , cantitatile inca nu le-am pus la punct. Se pune apa la fiert, (o cana?) cu un praf de sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, si cand clocoteste se pune gris, sa iasa ca un gris cu lapte. Apoi punem margarina la pachet, cca 50 g, si amestecam. Eu am mai pus si scortisoara si nuca macinata. Apoi bagam zeama de lamaie si gem de caise sau gutui, sa fie cam 50% gem, 50 % gris.
Daca blatul iese gros, il putem taia in 2, ca la tort (pe grosime), daca nu, mai facem unul sau il taiem pe lungime. Cred ca se poate face un blat si fara cacao, doar cu nuca si scortisoara, si chiar cu putina miere.
La mijloc punem crema, sau putem face ca la albinuta, cu 2 straturi de crema : intai grisul, si apoi gemul.
Deasupra facem o glazura din n linguri cacao, n zahar, n apa, zahar vanilat, eventual ciocolata neagra, si margarina la pachet (la n=3 sau 4, cam 50 g margarina). Si peste ea pudram cu nuca de cocos.
Crema de gris se poate face si fara gem, dar atunci ii punem zahar sau miere, si putem baga in ea nuci, scortisoara, banane, fructe din compot? (chiar si cu gelatina cred ca ar merge), ness.
Ca blat cred ca se pot folosi si alte variante, gen "aluat fraged" - faina+ apa+ grasime, eventual varianta lui Costel de mai sus, si chiar cred ca putem face un rand de blat - crema cu gem-deasupra coca razuita si apoi o dam la cuptor. Deasupra putem pudra, la sfarsit, cu zahar pudra si fulgi de cocos, daca ne place.
Reply With Quote