View Single Post
Vechi 02.04.2012, 01:43:38
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cu adevărat, foarte important mi se pare postul de televizor; poate chiar mai important decât cel alimentar, pentru că răul pe care îl aduce, insidios, în om, e de natură spirituală. Mentalitatea pe care o cultivă mi se pare cu totul opusă celei bisericești, abătându-ne atenția de la lucrurile cu adevărat importante către cele de consum, adică trecătoare, și făcând din noi niște ființe pasive, imbecilizate sub aspect duhovnicesc. Pentru că e mult mai tentant să zapezi televizorul decât să citești o carte bună sau să-ți faci pravila.

Iar „roadele” lui sunt împrăștierea minții, bârfa, cârcoteala, nemulțumirea, shoppingul, adoptarea stilului de viață și moda vedetelor.

Apoi, dacă vrei și să fii creștin, te vei găsi într-o contradicție cu tine însuți și vei începe să faci compromisuri, încercând să împaci lumescul cu dumnezeiescul.
Subscriu. Ai punctat esentialul.

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Televizorul a ajuns "de dulce", fie vreme de post, fie de dezlegare. Astfel, fiecare trebuie sa se nevoiasca in a'l tine inchis.
Daca postul nu este doar abtinerea de la mancarea de origine animala ci renuntarea la anumite placeri, o perioada de intensificare a rugaciunii si vreme prielnica pentru hranirea si intarirea sufletului, putem spune ca televizorul este fara dar si poate de dulce.

Pentru cei dependent de TV cred ca cea mai buna solutie este renuntarea la el caci altfel ajungem la ceea ce ne-a spus flying
Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
ma uit 5 minute la stirile de la ora 19 ...dupa care te trezesti la ora 1-2 noaptea ca il stingi dupa ce te-ai uitat, desigur, 5 minute la stiri....
Televizorul creeaza dependenta, ca orice patima si din acest lucru putem sa intelegem cat de nociv este. Cred ca omul renunta sa se mai uite la televizor, sau cel putin limiteaza numarul de ore, cand intelege cat de pretios este timpul si cand simte golul interior ca o consecinta a privitului la TV.
Reply With Quote