Boli favorizate de pilulă
După vârsta de 35 de ani pilula nu se mai administrează. De ce dintr-o dată, după 35 de ani, nu mai e voie să se administreze pilula?
Fiindcă ea produce și favorizează o mulțime de boli cronice. Pilula produce aceleași boli cronice și înainte de 35 de ani, materialele care au venit din străinătate au dovedit că chiar prin întreruperea pilulei după ani de zile, nu se poate stopa cursul acestor boli.
Aceste boli sunt date de acel stoc de hormoni care rămân în organism. Mai ales afecțiunile cardiace.
Vedeți, în momentul în care se ia pilula, organismul este de fapt păcălit. Asta ce înseamnă? Fiind pus în repaus ovarul, el reacționează ca și cum femeia este gravidă. Acesta este motivul pentru care, luând ani de zile luând pilula, organismul reacționează(în tot acest timp) ca și cum ar avea o sarcină. Și atunci cresc cheagurile, apar acele tromboflebite, crește colesterolul, crește hipercoaguabilitatea sângelui. Colesterolul duce la acele boli cardiace, apar toate celelalte reacții secundare, de obezitate ca sa nu mai spun, te simți ca și în sarcină.
Știm bine că pilula, după ani de zile de administrare, poate duce la tromboflebite. Tromboflebitele sunt cele care în 2/3 din cazuri duc la tromboflebite profunde, cronice. 2/3 din tromboflebite sunt date de pilulă.
De ce credeți că după ani de zile de pilule se ajunge la un cancer de sân sau la cancer de col? După varsta de 25 de ani, pilula crește cel puțin cu 4 % riscul de cancer la sân. Cancerul de col uterin, la fel. Apoi cancerul de piele, este favorizat de pilulă. La fel diabetul zaharat, accidentele cerebrale vasculare sunt date în mare parte de pilula luată ani și ani de zile. Am avut cazuri în care primeam bilete de la institutul inimii că într-adevăr anumite femei aveau o hipertensiune arterială gravă la bilă sau insuficiență cardiacă sau infarct miocardic făcut din cauza unui exces de pilule luate peste 10 sau chiar 20 de ani.
Și atunci au venit occidentalii, ginecologii nemți, și au zis: nu mai dăm pilula, că iată, rezolvă mici lucruri și dă mari necazuri: provoacă sterilitate, chiar și tulburări mari de ciclu, provoacă atâtea și atâtea boli.
Dr. Rudolf Einman împreună cu ceilalți ginecologi au spus că este cel mai ucigaș medicament care a existat vreodată și care se dă acestor tinere. De ce credeți că, după 35 de ani, dintr-o dată nu se mai dă? În Germania, după ce au murit atâtea tinere și într-un singur an au fost 370 de accidente vasculare cerebrale, 4 dintre ele au murit, între 14 și 25 de ani, s-a pus problema și au fost dați în judecată acești ginecologi. Avem decese, dovedite științific, că sunt din cauza pilulei. Și atunci au recunoscut ginecologii și oamenii de știință că e adevărat și s-a impus o listă întreagă de analize înainte ca să se dea această pilulă.
Să știți că se poate renunța la ea în toate aceste afecțiuni. Chistul se rezolvă la prima naștere de obicei, tulburările menstruale se rezolvă la doi ani după primul ciclu menstrual. Este normal ca aceste tulburări să existe. Ciclul nu se reglementează decât după doi ani. Să nu mai vorbim de endometrioză, care apare de obicei din cauza avorturilor. Și cu pilula nu rezolvi ceea ce ai stricat cu avortul.
Dar știți ce fac medicii, mai ales în occident? Mai mult de 4-8 luni nu recomandă pilula. La noi în țara după 8 luni nu se oprește. În occident după 8 luni se face pauză. La noi nu se face pauză. Se dă 3 ani, 2 ani, 5 ani. După un singur an deja, o tânără a fost paralizată. După un singur an pot apărea efectele, pentru că depinde de fiecare organism cum reacționează la pilulă. Sunt persoane care au o hipercolesterolemie familială, altele care au înclinație spre diabet, altele care au atâtea și atâtea probleme și pilula nu face decât să le agraveze, inclusiv hepatitele. Mamele noastre, în trecut, nu se tratau cu pilulă, și totuși câți copii nășteau? Sterilitatea, se știe, că este dată de pilulă după ani și ani de zile, bombardează, v-am spus, această mucoasă uterină.
Singurul lucru de care încă se miră medicii și este cu semn de întrebare: depresia nervoasă. De ce pilula dă depresie nervoasă? Eu am încercat să explic cu acest avort hormonal. Foarte mulți încearcă să dea vina pe altceva, dar nu știu pe ce putem să dăm vina. Majoritatea elevelor care vin și îmi spun că din cauza unui chist ovarian iau această pilulă de un an sau doi, la toate le spun să întrerupă. Iei 4 luni ca în Germania, iei 6 luni. Dacă nu se rezolvă după 8 luni, întrerupi, că n-o să se rezolve nici după 2 ani, dimpotrivă, rămâi sterilă.
(dr. C. Todea-Gross – Conferință la Oradea 2004)
|