View Single Post
Vechi 02.04.2012, 11:24:55
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Evanghelia citita ieri ne arata intr-un mod foarte clar de ce exista rugaciuni, cereri, pe care Domnul nu le implineste. Si toti am facut experinta unor astfel de rugaciuni considerate la momentul respectiv fara raspuns. In realitate, din asa-zisa tacere a lui Dumnezeu se aude acelasi: "Nu stiti ce cereti."

Este un raspuns care, multora dintre noi, poate nu ne este pe plac, nu ne cade prea bine, dar care ne mai spulbera ceva din conceptia potrivit careia Dumnezeu este asemenea unui "tonomat de implinit dorinte."

Iar acest raspuns daca il percem si stim sa-l intelegem ne este mai de folos decat daca am fi primit ceea ce noi am cerut de la El. Este un raspuns care ridica in noi semne de intrebare. Ce nu stim? De ce nu stim? Ce sa fac pentru a sti? Este un raspuns care ne responsabilizeaza. Ne arata ca Dumnezeu ne vrea altfel. Ne spune ca numai de la El putem primi cunostinta adevarata. Iar acestei cunostinte, ce este un urcus neincetat, nu ii poate corespune decat o cerere neincetata, o cerere staruitoare.

Cererile noastre sunt, ca si noi, schimbatoare. Azi cer ceva, maine altceva. In rugaciunea Tatal nostru si in rugaciuniile Bisericii cerem insa staruitor aceleasi lucruri spre mantuirea sufletului nostru si a intregii lumi.

Last edited by Marius22; 02.04.2012 at 11:28:18.
Reply With Quote