Eu sincer ma bucur pt initiatoarea topicului ca are atat de putine probleme existentiale! Pe langa boli seceratoare care-i fac pe altii sa nu apuce 30,40 de ani , pe langa valul de probleme spirituale de tot soiul,iata exista supararea si indignarea profunda privind modul de salut!
Acum revenind la subiect, imi amintesc ca si eu am ramas socata cand mi-am vizitat prima oara rudele in Ardeal(aveam 13 ani) si nu prea intelegeam ce vorbesc! Ce-i aia " Servus"??? De ce nu"Bonjour","Hello"???
Acum trebuie sa fac precizarea ca respectandu-mi rudele din Ardeal precum si scumpii prieteni de acolo,le trec cu vederea acest fel de salut insa nu-mi place sa fiu salutata de persoane straine,necunoscute sau in relatii de afaceri!
Totusi pe o scara de la 0 la 10 aceasta problema cred ca se situaeza pe la 1-2, si nu-i dau prea mare importanta.
Banuiesc ca este problema oamenilor mandri,carora le trebuie satisfacut orgoliul personal cu tot felul de detalii ce scapa unora.
Daca primesti lipsa de respect din partea unora,ar trebui sa te observi mult mai bine,respectul la locul de munca se castiga, nu se impune prin teroare!
Si pana la urma,daca nu primesti respect prin salut este o nedreptate sau o forma de manifestare a eului turbat????
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|