View Single Post
Vechi 04.04.2012, 00:07:13
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de preamultadezbinare Vezi mesajul
Niciodata nu vor disparea cainii de pe strazi in Rromania,atata vreme cat lumea ii hraneste,ii "adaposteste",si atunci cand vin echipele de ecarisaj, ii ascunde...
Cineva spunea ca am putea sa ne interesam fiecare cine ar vrea sa adopte un patruped.Ei bine,eu n-am auzit pe nimeni ca ar vrea unul,decat sa-l adopte in fata blocului,sa-i puna mancarea in casoleta sau sa-i arunce oase si alte resturi de mancare pe geam( de zici ca-i cotetul porcului),eventual sa-i faca un cotet,(nu conteaza ca eu nu vreau sa-l aud latrand noaptea,doar e democratie,nu?),dar sa-l ia in casa la ei,nu,nu cunosc pe nimeni care sa vrea.
La mine in cartier,periodic,mai apare cate o noua generatie de catei.Care ,la randul lor,intr-un an vor perpetua si ei specia.Ca sa-i stranga pe toti,ar trebui sa patruleze saptamanal pe strazi echipele responsabile cu asa ceva,si cum apare unul nou,sa-l ia la sterilizat.Imposibil,in conditiile enuntate de mine la inceput.
Da,majoritatea persoanelor nu se implica total ci doar cu sferturi sau jumatati de masura;multi doar tolereaza cainii dintr-un straniu sentiment de mila,neintelegand ca pot face mai mult decat atata,in mod foarte civilizat si uman-mai ales ca se agita toti de soarta celor dragi.

Observati ca si dvs. aveti pretentia ca altii sa scoata castanele din foc,dvs rezervandu-va doar privilegiul de a nu fi de acord cu existenta cainilor.Din pacate,aces nr de privilegiati este mare,iar al celora care se implica f mic(deocamdata).
Sper ca situatia se va schimba in bine,odata cu aparitia unor companii de voluntariat care va strange toate eforturile persoanelor dornice sa ajute EFECTIV,PERSONAL la eradicarea fenomenului.Inainte nici macar nu existau asociatii de voluntari,asa ca tot raul spre bine!

Am observat destui indivizi neevoluati care isi lasa catelele sa se imperecheze libere,apoi iau puii si-i arunca care pe unde.Vedeti aceasta fapta este una criminala,daca am vb despre existenta unui legi care amendeaza acest lucru si am prinde si faptasul,problema este ca si rezolvata!
Acest gen de cultura(mai bine zis de lipsa ei)si de indivizi,au dus la hatisurile problemei de acum:aruncarea puilor+aciuiatul si hranitul pe langa blocuri fara ganduri de plasament,sterilizare si tinutul fenomenului in frau.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote