04.04.2012, 19:31:01
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
amice esti intr-o MARE EROARE. Daca ai fi citit ceea ce vreau eu sa-ti trimit, altfel am fi vorbit acum. In ziua de 23 august 1944 maresalul ar fi primit raspus din partea rusilor ca ei sunt de acord pentru semnarea armistitiului. Regele se împotrivea armistitiului negociat de guvernul Antonescu cu rusii. Pozitia lui fata de armistitiu rezulta clar dintr-o declaratie facuta lui Gheorghe Bratianu: "Daca îl lăsăm pe Antonescu sa faca singur armistitiul, ne va tine sub papuc". Cu acest prilej, l-a sfatuit pe Bratianu sa se retraga de la orice actiune cu Antonescu. În acest spirit a actionat si Gheorghe Duca, trimisul regelui la Stockholm, care, si la vârsta de 80 de ani, îsi facea un titlu de "glorie" din misiunea ce i-a dat-o Regele de a sabota tratativele de armistitiu româno-sovietice, iar mai tarziu l-a arestat.
Semnificativ pentru prestigiul de care se bucura la Moscova Maresalul Antonescu este si raspunsul dat de Molotov lui Lucretiu Patrascanu, la 12 septembrie 1944, prezent la Moscova cu delegatia româna pentru semnarea armistitiului (capitularii). Când Patrascanu a întrebat de ce conditiile de armistitiu impuse de catre URSS României sunt mai grele decât cele oferite lui Antonescu, Molotov i-a raspuns: "Antonescu reprezenta România, iar voi nu reprezentati pe nimeni".
Uite aici marturia unui veteran de razboi in legatura cu arestarea soldatilor romani de catre rusi dupa arestarea maresaluilui Antonescu:
“În noaptea de 23 August, regele Mihai anunța la Radio că fusese semnat un armistițiu cu sovieticii (…) De fapt armistițiul nu a fost semnat până pe 12 Septembrie, la Moscova. (…) Dat fiind că nu se semnase armistițiul, toate trupele române, care se aflau pe frontul din Moldova și Basarabia și care încetaseră focul, după ordinul regelui Mihai, au fost făcute prizoniere de către ruși; soldații și ofițerii au plecat captivi către Rusia. Așa că a fost o capitulare și nu un armistițiu. Exista aici un rege care își preda armata dușmanului. În ce țară din lume poate fi găsit un șef de stat asemănător? Pe 20 Iulie 1945, i s-a decernat prin mareșalul Tolbukhin din ordinul lui Stalin „Ordinul Victoriei Sovietice”. Tristă onoare de a fi decorat de către dușmanul de moarte al poporului său!” – General Platon Chirnoaga, șef-adjunct al Statului Major al Armatei a III-a pe Frontul de Est
Cine este prost informat amice? Cine a fost tradator?
|
Florin eu cred ca noi cadem intr-o mare capcana. Noi plecam urechea la ce ne spun toti idiotii care ne conduc azi dar nu ne uitam in jur sa vedem ca ei au facut tara asta praf fara nici un razboi. Eu il respect pe Regele Mihai ca parte a istoriei nationale chiar daca imi aleg alte modele ca eroi. Avem o istorie si asta e, nu o putem schimba.Daca Antonescu, daca eram eu in locul regelui, daca Burebista astea sant povesti. Cum sa acuz eu pe cineva de tradare ? Cu ce-l compar ? Adica nu sesizezi ridicolul situatiei cand Basescu il acuza pe Mihai de tradare ? 
Pai cred ca daca aveam politicienii de azi atunci nici nu mai eram pe harta acum. Iliescu ne-ar fi explicat cum a tradat Hitler cauza nazismului si Basescu i-ar fi lustruit pantofii in fiecare zi.
|