Lăudat fie Isus!
Citat:
În prealabil postat de vladstejaru
Nimic inseamna nimic. Vidul este ceva, prin simplul fapt ca exista ca notiune. La fel si intunericul.
Posibil sa fie asa, dar faci referire la teoria "designului inteligent" conceputa sa impace si capra si varza, s-au speriat in ultimul timp ca Biserica pierde teren din cauza viziunilor prea stricte. Cum ai spus si tu mai jos nu am ajuns inca la nivelul la care sa inteleg astfel de structuri. Fiecare dupa posibilitati, nu e nevoie sa iti ceri scuze.
Spui ca oamenii devin intai sfinti, adica respecta intocmai regulile prescrise de alti oameni, sfinti inaintea lor, si apoi ajung ingeri? Cum se intampla asta? Cand moare un sfant devine inger, sau este promovat la rangul de inger dupa aceea? In Rai? E o dimensiune a invataturii crestine de care nu am auzit pana acum, ma intreb de unde ai aflat tu lucrurile astea (cu multa admiratie bineinteles).
|
Nimic înseamnă într-adevăr nimic ca și concept, iar vidul este același lucru redat conform simțului tactil(lipsa oricărui stimulent tactil, chiar și a aerului), iar întunericul redat conform văzului(lipsa luminii); părerea mea; ce e liniștea altceva decât lipsa oricărui zgomot? Nu știu cum s-ar numi asta ca lipsă a mirosului sau a gustului.
Inteligent Design nu împacă varza cu capra, ci omoară capra pentru că a fost conceput(de ateiști) ca să înlocuiască predarea religiei în școlile americane cu o materie care s-ar fi vrut a deveni ”știință”. Același pr. Goerge Coyne acordă un interviu demolator omului de ”știință” Richard Dawkins, ”biologul” de care s-a auzit doar ca militant al Inteligent Design.
http://www.youtube.com/watch?v=po0ZM...feature=relmfu
Oamenii primitivi sunt ca animalele, ei evoluează și încep să cunoască valorile morale pe care încet-încet și le însușesc, apoi le promovează educându-și copiii conform acestor valori și modificându-le concepția de viață; firea omului este decăzută și păcătoasă datorită intinctelor trupești de care sufletul este legat și ”orbit”, el(sufletul) trebuind să lucreze ca să nu se lase dominat de aceste instincte, iar apoi să le domine complet precum Cristos.
Deci mai întâi oamenii devin credincioși, apoi propovăduitori, mărturisitori, mucenici, sfinți, apoi îngeri, dar nu după socoteala omului(chiar dacă unii devin inițiați), ci după voia Domnului.
8. Cel ce seamănă în trupul său însuși, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viață veșnică.(Gal6,8)
În acest sens nu există dovezi, ci credință tare, deoarece pentru evoluție e nevoie de bunăvoința și strădania omului, iar ca urmare a credinței, prin reverberație se ajunge la descoperirea și aprofundarea înțelepciunii.