Subiect: Biblia si Noe ?
View Single Post
  #2  
Vechi 05.04.2012, 15:19:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Ce dovezi exista in favoarea afirmatiei "atmosfera si viata era altfel" inainte de potop (adica acum 5-6000 de ani)? Ce compozitie avea atmosfera, de exemplu, daca era "altfel"? In ce sens "viata era altfel"?
Sigur ca si la adancimi mari exista viata, dar eu am spus ca ecosistemele care azi se afla pe fundul marii (de exemplu, recifele de corali si toate speciile care depind de acest mediu) ar fi fost distruse pentru ca s-ar fi gasit brusc la mii de metri adancime, in conditii de mediu pentru care nu sunt adaptate. Speciile de pesti care traiesc in recifele de corali nu pot supravietui la presiunile abisale.
Stiu graficul populatiei facut de creationisti, problema e ca in epoca piramidelor nu ar fi existat suficienti oameni pentru constructia acestora si in acelasi timp popularea tuturor continentelor si crearea de civilizatii in China sau India. In plus, este un lucru cunoscut istoric ca populatia lumii a stagnat sau a scazut in diverse epoci. Cresterea uniforma este incorecta.
Eva mitocondriala la care te referi se estimeaza ca trait in urma cu 200.000 de ani, in Africa de est, nu acum 6000 de ani.
Am scris in mesajul precedent ce dovezi erau, ca plantele si animalele se dezvoltau mai mult. Am citit de niste experimente in anumite conditii atmosferice care se presupune ca erau inainte de potop, nu mai caut acum.
Din cate stiu recifele de corali nu sunt pe fundum marii, chiar se ridica sheletele mai spre suprafata. De asemenea, nu putem spune ca existau exact in acel loc, se puteau forma dupa aceea. Dar acestea sunt totusi probleme de mai mica importanta, adica amanunte.
Eu cred ca erau suficienti oameni in acea vreme. In primul rand vedem ca in acele vremuri oamenii aveau mult mai multi copii, ba chiar si mai multe sotii. Considerata printre cele mai vechi civilizatii, cea sumeriana are inceputul in 3500 i.Hr. Egptenii prin 3100 i.Hr., cand apar dinastiile. China si India tot prin mileniul III i.Hr. Trebuie sa punem in discutie ca in ortodoxie conologia e putin diferita fata de cea spusa de creationistii din vest, la ei e cam 6000 de ani, la noi 7500 de la alungarea lui Adam din Rai.
E normal ca sunt si scaderi ale populatiei, datorate razboaielor, bolilor, etc. Dar evolutionistii spun ca zeci sau sute de mii de ani populatia a fost constanta, ceea ce e imposibil. Iar apoi de la aparitia civilizatiilor acum 5000 de ani populata a crescut constant.
Mai recent cercetatorii spun ca stramosul comun (nu stiu daca e vorba exact de Eva mitocondriala) a trait mult mai aproape de zilele noastre decat se credea inainte, am mai dat link-ul: http://en.wikipedia.org/wiki/Most_re...ommon_ancestor
Reply With Quote