View Single Post
Vechi 06.04.2012, 00:11:22
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Pe mine nu ma incanta felul lui direct de a vorbi..
Eu nu cred ca asa se pune problema. Persoana mea nu conteaza in lumea asta mai mult decat Dumnezeu imi ingaduie. Nu sunt vrednic sa spun ca duhovnicul X nu este indeajuns de induhovnicit. Chiar daca simt asta pentru anumiti duhovnici (iar parintele Calistrat NU se numara printre ei) caut sa nu-mi manifest in public aceasta parere fiindca ea ar putea sminti pe cineva care chiar vrea sa se mantuiasca si tocmai ce a gasit in acel duhovnic o buna sansa. E verificat. Necunoscute sunt caile Domnului, iar ceea ce incercam noi sa facem sunt pareri care nici macar nu ne apartin, desi noi suntem incredintati ca asa este.
Parintele Calistrat este un monah cum nu sunt multi in tara asta. Am intalnit oameni pe care-i vedeam pentru prima oara in viata si care imi vorbeau la superlativ despre el si imi ofereau gratuit inregistrari a unor predici sau intreviuri care pentru ei au insemnat o adevarata cotitura. Eu insumi pastrez la loc de cinste foarte multe dintre predicile lui. Cum as putea sa spun ca NU E BUN? Si nu e bun pentru ca asa spun eu, asa cred eu, asa vreau eu... Sunt mii de oameni care cred cu toata fiinta lor altceva, nu fiindca i-ar fi convins altii, ci fiindca usa catre Dumnezeu le-a deschis-o parintele Calistrat. Tot ce vad eu rau la un duhovnic (oricare ar fi el) este vrajmasul din mine care cauta nod in papura. Nu sunt vrednic sa-i trec pe dinainte (lui si oricarui monah), nu-l cunosc personal, dar mi-ar placea sa se intample asta odata, iar daca mi-ar face o mustruluiala cum numai el stie, as intelege ca asta sunt eu, asta merit si asta e voia lui Dumnezeu.
Dar, ca sa punem pe nu stiu ce maaare propavaduitor englez penibil si controversat, care nu are mare legatura cu Biserica in sine, ci cu inselarea si marirea de sine, mai presus de preotii si duhovnicii nostri care se impartasesc la fiecare sfanta liturghie, mie cel putin mi se pare un atentat la credinta ortodoxa. Asa ca, ia seama frate Daniel (cu oricati de 7 ai fi urmat) cu o asemenea atitudine, nu faci cinste bisericii pe care crezi ca o slujesti cu credinta.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote