Eu fac"bomboane" din prune uscate si nuci pisate.Prunele trebuiesc sa fie uscate,dar nu vechi,scortoase ci sa fie inca zemoase in interior.
Scot samburii prunelor,le tai in jumatati apoi marunt maruntel si le amestec cu nuci pisate( in cantitati egale).
Pot sa ii dau forma de sul/salam si atunci le tai felii cand servesc sau le pot da forma de trufe,bomboane.
Sunt foarte bune,extrem de dulci dar si sanatoase si naturale.
Eu nu ma dau in vant dupa coca cu zahar,margarina,praf de copt...
Nota:Prunele se pot inlocui si cu smochine uscate sau curmale.Cele mai dulci fructe!
Nota2:Sper sa nu se supere colegele de forum care au postat prajituri,eu am vb doar in numele meu,fireste ca retetele lor pot servi altor persoane care apreciaza prajiturile :)
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Last edited by Yasmina; 06.04.2012 at 09:05:47.
|