View Single Post
Vechi 07.04.2012, 09:37:24
alexmatei's Avatar
alexmatei alexmatei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru alexmatei
Thumbs up Învierea cea de obște. De la Ierusalimul pământesc la Ierusalimul ceresc al inimii

http://www.parintelecalistrat.com/20...rusalimul.html

Din continut:

"Vestea despre învierea lui Lazăr se întinsese pretutindeni, astfel încât „toată cetatea s-a cutremurat, zicând: Cine este Acesta ?” (Mt. 21, 10). Tocmai de aceea, iată, fără să vrea, oamenii din popor au adus slavă nu unui împărat pământesc, ci Însuși Împăratului cerului și al pământului: „Osana ! Binecuvântat este Cel Ce vine întru Numele Domnului, Împăratul lui Israel !” (In. 12, 13)."

"Problema aceasta va rămâne subiect de controversă de-a lungul secolelor pentru multe minți și neamuri: „Acesta este pus spre căderea și spre ridicarea multora din Israel !” (Lc. 2, 34). Cuvintele lui Iisus: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez” (In. 5, 17) confirmă modul unitar de lucrare în sânul Treimii la mântuirea lumii. Cuvintele Scripturii: „Părinte, preaslăvește pe Fiul Tău pentru ca și Fiul să Te preaslăvească pe Tine !” (In. 17, 1) constituie semnul aceluiași mesaj biblic: „Iar Eu și Tatăl Meu una suntem !” (In.10, 30). "

"De asemenea, la intrarea în Ierusalim, Iisus era tot trist, fără să ia aminte la cântarea triumfală a poporului; știa în inima Lui că nu venise ziua aceea în care omenirea să priceapă că lucrarea și activitatea Lui nu sunt din lumea aceasta: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta” (In. 18, 36)."

Doamne ajuta ! Folos duhovnicesc !
"Căci armele luptei noastre nu sunt trupești, ci puternice înaintea lui Dumnezeu, spre dărâmarea întăriturilor. Noi surpăm iscodirile minții si toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos." (II Cor. 10, 4-5)

"De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." (Tit 3, 10-11)
Reply With Quote