http://www.parintelecalistrat.com/20...rusalimul.html
Din continut:
"Vestea despre învierea lui Lazăr se întinsese pretutindeni, astfel încât „toată cetatea s-a cutremurat, zicând: Cine este Acesta ?” (Mt. 21, 10). Tocmai de aceea, iată, fără să vrea, oamenii din popor au adus slavă nu unui împărat pământesc, ci Însuși Împăratului cerului și al pământului: „Osana ! Binecuvântat este Cel Ce vine întru Numele Domnului, Împăratul lui Israel !” (In. 12, 13)."
"Problema aceasta va rămâne subiect de controversă de-a lungul secolelor pentru multe minți și neamuri: „Acesta este pus spre căderea și spre ridicarea multora din Israel !” (Lc. 2, 34). Cuvintele lui Iisus: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez” (In. 5, 17) confirmă modul unitar de lucrare în sânul Treimii la mântuirea lumii. Cuvintele Scripturii: „Părinte, preaslăvește pe Fiul Tău pentru ca și Fiul să Te preaslăvească pe Tine !” (In. 17, 1) constituie semnul aceluiași mesaj biblic: „Iar Eu și Tatăl Meu una suntem !” (In.10, 30). "
"De asemenea, la intrarea în Ierusalim, Iisus era tot trist, fără să ia aminte la cântarea triumfală a poporului; știa în inima Lui că nu venise ziua aceea în care omenirea să priceapă că lucrarea și activitatea Lui nu sunt din lumea aceasta: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta” (In. 18, 36)."
Doamne ajuta ! Folos duhovnicesc !