View Single Post
Vechi 08.04.2012, 02:06:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Doamne ajută!Nu, categoric nu!
Abstinența catolică este aidoma cu cea ortodoxă. Abstinență=înfrânare. Așa o concep eu.
Cred ca am subliniat mai sus diferentele..

Citat:
Am urmărit destul de atent(cred) dialogul dvs cu Andrei și am savurat până și toate virgulele pe care le-ați folosit.
Apreciez. :)
Dar nu vad cum se impaca afirmatia asta cu cea cu care ati deschis postarea.

Citat:
P.S. Eu sunt greco-catolic, dar pentru că n-am găsit în profil acest status, am preferat să nu mă prezint la ”altele...”
Sunt oarecum curios cat din ceea ce este catolic este litera de lege si pentru un greco-catolic.

Si in bisericile greco-catolice se predau lectii de evaluare a perioadelor de fertilitate feminina pentru a fi fentate beneficiind totusi de bucuriile sexului conjugal?

Citat:
Argumentele pe care le-ați prezentat, de fapt s-au infiltrat insidios în subconștientul dvs chiar dacă le-ați preluat din surse de încredere.
Ma asteptam daca ati citit cu atata atentie sa afirmati asta mai degraba despre colegul dvs. catolic deoarece sunt efectiv rupte din instructajul primit si in mod evident zic eu prea putin trecute prin filtrul ratiunii si moralei crestine.

Iar daca dvs. ati fi vrut sa demonstrati ca va situati pe un alt nivel decat el, ar fi trebuit sa va argumentati afirmatia de mai sus, ori nu faceti decat sa impingenti in contul meu ceea ce eu am demonstrat argumentat ca pica in sarcina dumnealui.

Solidaritate, inteleg dar e nevoie de ceva mai mult pentru a demonstra ca aveti dreptate.

Iar ceea ce am scris eu mai sus si pe topicul recomandat sunt rezultatul discutiilor avute aici si nicidecum idei insusite din alta parte.

Citat:
De ce le-ați adoptat? Pentru că sunt permisive cu înfrânarea; asta considerând că nu v-ați contrazis din ”duh de ceartă”.
Nu inteleg ce inseamna "permisive cu infranarea",

Citat:
Cuvintele ”de specialitate” pe care le folosiți sunt cât se poate de perfide deoarece sinonimele lor sunt la fel de imorale ca și scopul urmărit; dacă într-adevăr scopul ar fi programarea, conceperea sarcinii(și nu evitarea ei), atunci actul de ”conjugare” s-ar desfășura numai în perioada fertilă.
Iarasi nu inteleg..ma citati sau..?

Citat:
”Reglarea naturală a concepției” este reglată natural din vecii vecilor și nu trebuie studiată; de ce ar trebui să studiez băgarea găleții în fântână, dar să nu cumva să scot apă?????

Pai de ce...pentru ca e mult mai placut sa scoti galeata goala, cu apa e mai grea, transpiri..

Da, stiu logica spune ca te re-hidratezi cand iese galeata la suprafata dar multi nu vad lucrurile asa de departe si prefera sa transpire mai putin facand sportul galetii goale chit ca in final s-ar putea sa moara de sete.

Last edited by AlinB; 08.04.2012 at 02:08:52.
Reply With Quote