View Single Post
Vechi 08.04.2012, 13:43:21
TunsDiana
Guest

Implicit Legat de articolele trimise

Pentru Stefan Florin

Ati trimis multe, si va multumesc pentru toate documentele, nu am reusit sa citesc chiar tot dar esentialul da.

Acestea din urma au fost mult mai bune decat cele legate de tablouri pentru ca am avut printre altele si declaratiile lui Antonescu despre care am o parere buna, el fiind un om patriot, de onoare.

Ce am de reprosat regelui este faptul ca l-a predat pe Antonescu in mana comunistilor romani care mai apoi l-au predat rusilor. Nu trebuia sa procedeze astfel, trebuia dat liberalilor sau taranistilor, si ascuns pentru ca sa nu i se intample ceva. Este o rusine ca un om care a eliberat Basarabia si care a luptat in Primul Razboi sa fi fost tratat astfel.

In ceea ce priveste tradarea tot nu sunt de acord cu teoria din articolul in care se sustine ca Mihai s-ar fi aliat cu rusii si si-ar fi vandut abdicarea. Mi se pare mult prea simplist sa se fi intamplat totul asa, lucrurile au fost mai nuantate, intr-adevar, nu trebuia tradat Antonescu, cu asta sunt de acord tradarea a fost a lui Antonescu de catre rege, nu putem sa punem semnul egalitatii intre tradarea lui Antonescu si tradarea tarii, nu e acelasi lucru.

Prizonierii romani au fost luati dintr-o razbunare a rusilor, care nu erau oameni de cuvant, din moment ce existau discutii in prealabil pentru armistitiu si e clar ca toata lumea dorea acest lucru, rusii s-au prefacut ca nu au inteles si au luat totul ca pe e o capitulare. Undeva s-a strecurat intr-adevar o eroare, de comunicare probabil, din moment ce de la timpul cand s-a discutat armistitiul si pana s-a semnat a trecut ceva vreme, sau poate cine stie, s-a semnat dar a intrat in vigoare doar atunci. Cert este ca rusii nu erau oameni de cuvant, de caracter, ca si nemtii de altfel, ei ne-au tradat pe noi si nu Mihai a tradat tara, dar sa nu uitam totusi ca i-am atacat pe teritoriu propriu!

Mihai a facut tot ce se putea la momentul acela, avand in vedere tineretea sa si lipsa de experienta! Neavand nici un sprijin din partea americanilor si englezilor care l-au lasat balta in mana rusilor ce putea sa faca? Cu rusii in tara, cu soldatii rusi, cu comunistii pe cap, care vroiau razbunare? Mai bine ar fi fost sa fi luptat in continuare ca niste orbi, sa ne distrugem teritoriul, neavand nici o sansa sa castigam? Este usor sa vorbim, si sa dam cu parul dar trebuie sa tinem si seama de context.