View Single Post
  #97  
Vechi 09.04.2012, 13:42:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.657
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Pai neoprotestantii nu fac prozelitism.
Ei fac apostolat si misiune.

Si nu-i rup pe ortodocsi de adevar si mantuire ci, dimpotriva, le propovaduiesc Cuvantul pentru a primi credinta care duce la mantuire.
Cel putin asa cred ei.

Si neoprotestantul si ortodoxul crede ca celalalt greseste...
Raspund aici la mesajul de pe topicul cu miscarea de reinnoire carismatica, e chiar ce dezbateam in acest topic.
In primul rand daca se poate spune cum fac penticostalii si neoprotestantii apostolat printre crestini, Apostolii nu mergeau sa-i recrestineze pe cei pe care ii botezasera deja. Rezulta ca neoprotestantii vor doar sa-i atraga la cultul lor, in special pe cei din alte culte cresinte, pentru ca in tarile unde nu sunt crestini nu au prea mare succes.
Si mai rezulta ceva, ca neoprotestantii cred ca doar cultul lor este cel bun si, mai mult, prin rebotezare ca ortodocsii sau altii nu au botezul si deci nici macar nu sunt crestini. Asadar ceea ce spun neoprotestantii pe forum cu toti suntem la fel e de fapt mai mult praf in ochi pentru ortodocsii naivi cu conceptii ecumeniste, nu asta propovaduieste cultul lor. Exista posibilitatea ca neoprotestantii de pe forum chiar sa creada in aceste conceptii ecumeniste, sa nu o faca intentionat, dar una e ce spun si alta e ce fac sau ce spune si face cultul lor.

In al doilea rand, cum am spus de mai multe ori, nu numai penticostalii, ci si oricine dintr-un cultulet sau religie crede ca face bine si e adevarat ce crede. Probabil sunt sute de mii de astfel de credinte, desigur ca nu la toti e adevarul, nu are importanta ca ei asa cred. Important nu e ce spune omul, ci ce spune si arata Dumnezeu.
Sfantul Ilie le spunea profetilor falsi ca zeii la care se roaga sunt muti si surzi, nu le dau niciun semn. La fel vitelul de aur sau idolii, erau muti si surzi. Martirii din primele secole de crestinism le spuneau romanilor ca zeii lor sunt muti si surzi, nu le dau niciodata un semn ca i-ar auzi.
Mantuitorul nu doar explica, ci si demonstra, facea minuni multe. Si a spus ca cei ce vor crede vor face la fel si chiar minuni mai mari. In ortodoxie, de aproape 2000 de ani au existat tot timpul minuni nenumarate si mari. Numai un exemplu, peste o saptamana apare la Ierusalim, la Mormantul Mantuitorului o Lumina Sfanta chiar de Pasti, observata de cel putin 1000 de ani. Desi si alte culte fac slujba acolo, doar la ortodocsi apare.
In schimb la cei ce nu sunt ortodocsi, sau la neoprotestanti nu se intampla niciodata nimic. E adevarat, cu penticostalii e un caz mai aparte, la ei sunt minuni care exista si in alte religii pagane. Si al catolici sunt astfel de minuni, intr-o proportie mai mica, probabil de aceea catolicii au si acceptat oficial miscarea carismatica, au vazut o asemanare cuc e se intampla si la ei de 1000 de ani incoace.
Asadar nu e nevoie de nicio teorie, discutie contradictorie, adevarul este clar aratat chiar de Dumnezeu.
Reply With Quote