View Single Post
Vechi 09.04.2012, 17:01:07
Adriana98's Avatar
Adriana98 Adriana98 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

1. În ce scop scrieti toate acestea?

Daca o faceti din dorinta de a împartasi si altora niste idei, în mrejele carora ati cazut si care va entuziasmeaza, raspunsul meu este: Multumesc, nu ma intereseaza si nu gasesc normal sa se faca apologia hinduismului pe un forum crestin-ortodox. Cei interesati pot merge la sursa. Conceptiile orientale despre Dumnezeu, om, viata etc., insidioase fiind, prezinta un mult mai mare pericol spiritual decât orice conceptie fatis potrivnica crestinismului. Ele se cuibaresc în mintea omului astfel ca acesta ajunge sa creada ca ar fi propriile sale idei.

2. De ce în engleza? Sunteti cumva de parere ca toata lumea ar fi obligata sa cunoasca limba engleza?

************************************************** **********************************
Iata intentiile lor:

"... Vivekananda a devenit celebru în Occident, cu precădere în Anglia si America, la începutul secolului XX. Si-a petrecut viata conferentiind despre hinduism oriunde era solicitat. S-a străduit să întemeieze si câteva centre hinduse, bucurându-se de ceva mai mult succes în America. Această misiune i-a fost încredintată ca si datorie a vietii sale de către maestrul său, gurul Rama Krishna, un mare „sfânt“ al hinduismului. A murit în jurul anului 1930.

Citisem câteva din cărtile sale, fapt pentru care mi-a stârnit un viu interes testamentul lui, pe care l-am găsit într-unui din rafturile bibliotecii. O carte cu putine pagini, pe care însă n-o mai văzusem, si nici nu mai auzisem vreodată despre ea. De altfel, n-am mai întâlnit-o până astăzi nicăieri altundeva. Am început deci să o citesc. Foarte curând, am rămas stupefiat de continutul ei! Era mărturisirea existentei unui efort sistematic, concertat cu precizie de-a lungul mai multor etape, cu scopul schimbării politice si, în cele din urmă, a cotropirii lumii occidentale crestine de către conceptiile orientale. Punctul terminus al acestui plan era distrugerea definitivă a crestinismului."

mai multe aici:http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...ioteca-lor.htm

Last edited by Adriana98; 09.04.2012 at 19:09:57.
Reply With Quote