View Single Post
Vechi 10.04.2012, 14:21:48
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia,ceea ce vor sa iti spuna ceilalti e ca noi nu putem marturisi altfel decat Biserica.
Daca Biserica a defintit contraceptia ca fiind pacat, asa este. Nu mai vorbim de avort care e un pacat strigator la cer. La fel ca si Fiv. E multiplu avort. dar am mai discutam lucrurile astea.
Invatatura Bisericii nu poate fi modificata dupa neputintele noastre. Ar iesi o harabaura. Plus ca intreaga invataura a Bisericii se bazeaza pe moralitate, pe o verticalitate duhovniceasca.

Durerea din sufletul tau e mare si e de inteles. Dar datorita ranii noastre sufletesti, nu putem renunta la anumite subiecte care sunt de mare actualitate. acum sa fim seriosi....Cate avorturi nu se intampla zilnic? Iar noi sa tacem ptr a nu zgandari constiinta cuiva? Sau cate femei nu folosesc mijloace anticonceptionale si totusi indraznesc sa se apropie de Potir? Si iarasi tacere ca sa nu deranjam?
Pacatul deranjeaza si oricine indrazneste sa ii spuna pe nume deranjeaza. Asa cum lumina devine deranjanta ptr ochiul bolnav, adevarul devine deranjat ptr cei care traiesc departe de el.

Hristos ne cheama si ne asteapta la El. Ne asteapta cu toate neputintele noastre ca sa ne scoate din noroi. dar noi suntem datori sa ii urmam exemplu, nu sa incercam sa il coboram pe Hristos in noroiul nostru. Noi trebuie sa ne inaltam la statura la care ne cheama Hristos. Iar cata vreme militam ptr lucururi pe care Biserica le defineste ca pacate, ne departam de modelul Hristos creendu-ne un dumnezeu dupa chipul si asemanarea noastra.

Sa incercam asadar sa fim asa cum ne cere Hristos. Sa incercam sa ne punem randuiala in viata macar acum, in apropiere acestui mare praznic al Invierii Domnului.