Citat:
În prealabil postat de anna21
Ma gandesc acum cand este "vremea" roadelor. Ce inseamna asta?
|
"Roadele" sau "roada" la smochinul aratat ca pilda profetica de Domnul Iisus este roada Duhului Sfant in noi, crestinii.
Din moment ce esti nascut din nou, din Dumnezeu si devii copil al lui Dumnezeu
trebuie sa "rodesti" in tine roada Duhului Sau.
"Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor..." si spune mai departe:
"Cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul."
Cu alte cuvinte, noi fiind in firea pamanteasca avem o "lege" in noi insa fiind "in Duhul" avem, prin harul lui Dumnezeu, aceasta "menire" sa rodim fapte duhovnicesti.
Pilda aceasta tainica incepe cu un lucru care te inspaimanta: "Iisus a flamanzit..." Domnul nostru nu are decat un singur scop: sa nasca prin Duhul Sfant copii de Dumnezeu. De aceea in alt loc, cand este indemnat sa manance, Domnul nostru spune:
"Mancarea Mea este sa fac voia Celui ce M-a trimis si sa implinesc lucrarea Lui. (Ioan.4:34)
Voia Tatalui???
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan.6:40)
Iisus Hristos ne-a aratat dragostea Lui prin aceea ca Si-a dat viata Lui pentru ca sa ne castige iar acum isi arata mai departe "foamea Lui" sau "dorinta firii Sale dumnezeisti" ca noi sa nu ne pierdem in firea noastra pamanteasca ci
sa fim gasiti rodind in Firea Lui dumnezeiasca.