Intrebarea mea a fost adresata celor mai aproape de "Intalnirea Ecumenica de la Sibiu" pentru ca eu nu am gasit decat materiale in limba germana. Evanghelistii s-au grabit sa redea continutul cuvantarilor tinute de fiecare biserica participanta, mai putin luarea de cuvant a BOR, daca a existat una. In schimb am citit de spre luarea de pozitie a BORR si a Patriarhului Ecumenic.
In general cei care se manifesta impotriva ecumenismului sunt solicitati a veni cu dovezi, iar acestia fac ce pot, citeaza,comenteaza, etc.
Acum am asteptat un link, un comentariu si in schimb citesc cateva pareri generale.
Pai, Krabule, cele citite de mine sunt atat de alarmante, incat ma mir ca inca mai crezi ceea ce scrii.
Ce-i drept nu s-a luat nici o hotarare de modificare, dar evanghelistii au propus nici mai mult nici mai putin modificarea catehismului. Catolicii si-au reafirmat rolul conducator pe care si l-au asumat, declarand ca si Ortodoxia are unele hibe, iar pe protestanti i-a declarat culte. Evanghelistii din Germania au fost cei mai entuziasti, fiind gata nu numai sa imprumute elemente litughice de la catolici, dar dupa cum am mentionat mai sus, s-a facut chiar propunere de modificare a catehismului, astfel incat sa corespunda tuturor bisericilor. Biserica Ortodoxa Rusa a fost critica, fiind nemultumita de lipsa accentului pus pe pacate si pe morala. Singurii total nedreptatiti, in acceptiunea lor au fost baptistii, care nu au fost prea bagati in seama cu propunerea lor de botez doar pentru adulti, nu si pentru copii.
Totusi autorul articolului termina cu o nota optimista, facand remarca: totul s-a desfasurat sub deviza negraita "spalati-ne, dar nu ne udati", sau cu alte cuvinte "zicem dar nu facem".
Si totusi ce ne facem, daca intr-o zi ajungem sa facem ceea ce zicem? Ce facem atunci?
|