View Single Post
Vechi 10.04.2012, 21:10:05
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul

1. În ce scop scrieti toate acestea?

2. De ce în engleza? Sunteti cumva de parere ca toata lumea ar fi obligata sa cunoasca limba engleza?

************************************************** **********************************
Iata intentiile lor:

"... Vivekananda a devenit celebru în Occident, cu precădere în Anglia si America, la începutul secolului XX. Si-a petrecut viata conferentiind despre hinduism oriunde era solicitat. S-a străduit să întemeieze si câteva centre hinduse, bucurându-se de ceva mai mult succes în America. Această misiune i-a fost încredintată ca si datorie a vietii sale de către maestrul său, gurul Rama Krishna, un mare „sfânt“ al hinduismului. A murit în jurul anului 1930.

Citisem câteva din cărtile sale, fapt pentru care mi-a stârnit un viu interes testamentul lui, pe care l-am găsit într-unui din rafturile bibliotecii. O carte cu putine pagini, pe care însă n-o mai văzusem, si nici nu mai auzisem vreodată despre ea. De altfel, n-am mai întâlnit-o până astăzi nicăieri altundeva. Am început deci să o citesc. Foarte curând, am rămas stupefiat de continutul ei! Era mărturisirea existentei unui efort sistematic, concertat cu precizie de-a lungul mai multor etape, cu scopul schimbării politice si, în cele din urmă, a cotropirii lumii occidentale crestine de către conceptiile orientale. Punctul terminus al acestui plan era distrugerea definitivă a crestinismului."

mai multe aici:http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...ioteca-lor.htm
Buna Adriana,

Postarile sunt scrise la sectiunea Alte Religii, respectand astfel celelalte topicuri exclusiv crestine.

Daca ai sesizat, postez fie in acest domeniu, fie la probleme generale.

Am decis ca la probleme generale sa nu mai abordez topicuri budiste, tocmai pentru a limita aceste idei strict la aceasta sectiune.

Daca acest domeniu - care se refera la ALTE RELIGII - este scos din structura forumului, voi inceta sa mai postez intr-un registru din afara crestinismului.

1. Intentia este aceea pur de a informa si a schimba idei intr-un context deschis, bazat pe rationament si bun simt, care sa nu fie pus sub presiunea dogmei (impuneri incontestabile ale unor adevaruri care nu suporta critici si obiectii)

Din punctul meu de vedere este normal sa nu te intereseze alte pareri care nu rezoneaza cu propriile trairi. Dar de aici si pana la "panica", apreciez ca este o reactie nefireasca - chiar daca foarte predictibila.

2. In engleza, pentru ca materialele care vreau sa le aduc in discutie sunt scrise in engleza. Nu din emfaza, asa cum un necunoscator al limbii ar acuza reflex - insa si aceasta reactie este de inteles. Daca scuzele mele te-ar face sa intelegi ca intentia este pur informativa, atunci le prezint imediat, cu parerea de rau de rigoare.

Referitor la teoriile conspirative anticrestine sau de orice alta factura - sunt temeri nefondate pentru cel ce crede cu adevarat in Dumnezeu.

Reply With Quote