View Single Post
Vechi 11.04.2012, 18:58:53
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu deranjeaza pe cineva sa fie si mesaje care descriu alte religii, chiar si pagane.
Problema (doar pentru tine, noi nu suntem afectati) e ca tu chiar crezi in aceste conceptii, nu doar le prezinti, ai imbratisat conceptiile new-age, te poti gandi si tu daca sunt bune sau nu.
Eu nu cunosc conceptii New Age.
Nu am citit asa ceva - asa ca nu ma pot pronunta cu privire la acest subiect.

Ceea ce scriu sunt extrase din texte budiste clasice cum sunt Abhidharma, Bodisattvaciariavatara (Modul de a fi al unui Bodhisattva) scrisa de Shantideva si Bodhipathapradipam (Lampa pe calea catre iluminare) scrisa de Atisha.

Pentru ca este propovaduit altruismul, dragostea pentru toate fiintele fara exceptie, jertfa pentru aproapele precum si modul in care trebuie corectata mintea pentru a fi integri (gandul aliniat cu fapta), nu vad de ce ar fi periculoase.

Daca imi oferi o argumentare de bun simt in acest sens, ti-as fi recunoscator.

Isus spunea:

"Cine sunt fratii, surorile si mama mea? Cei care fac faptele mele." (poate ca citatul este inexact)

Eu cred in Isus cu tot sufletul - dar doresc sa pot face si faptele Lui.

Se spune: iubeste pe apropele tau ca pe tine insuti!

Dar nu se spune cum se ajunge la aceasta virtute suprema in zgomotul lumii.

Avem doar indemnuri - insa fara metode ale mintii.

Muzica bisericeasca, acatistele, slujbele sunt instrumente puternice - dar trebuie sa ai o intelegere adanca a lor si bineinteles sa fii mai mult in biserica - si fara de grija.

Reply With Quote