Subiect: stiri
View Single Post
Vechi 23.09.2007, 09:13:32
dorinel78 dorinel78 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.09.2006
Implicit

Din faptele credinței
Data: 22.09.2007 Autor: George VÂLCU
[Articolul in format RSS]

Clcik pentru a mari imaginea

Nici în acest an, suferința celor afectați de inundații nu i-au lăsat indiferenți pe dreptmăritorii creștini de la Dunărea de Jos. Așa se face că biroul de asistență socială al Episcopiei a reacționat foarte prompt, organizând, cu neprețuitul sprijin al credincioșilor, o campanie de ajutorare demnă de toată lauda. Bunăvoința și solicitudinea vrednicilor preoți nu au rămas fără ecou în sufletele celor aflați în suferință. O dovadă limpede în acest sens o reprezintă scrisoarea deschisă adresată de către un tecucean, victimă a inundațiilor de acum două săptămâni, Episcopului Dunării de Jos, PS Casian Crăciun:

Părinte Episcop,

Mă numesc Rarinca Gheorghe, economist, pensionar, locuiesc în Tecuci, str. Muncii nr. 8, făcând parte din parohia Sf. Petru.
N-am scris niciodată unui Episcop și nici acum nu aș fi scris, dacă n-aș fi fost mișcat și profund impresionat de altruismul și grija preoților pentru cei aflați în necazuri și suferințe. În urma viiturilor apelor din 5/6 septembrie 2007, mă număr și eu printre cei 1552 de sinistrați din Tecuci.
Toată zona în care locuiesc s-a mâlit, a fost între 0,50 și 1,00 m sub apă. Multe case s-au dărâmat, 9 pe strada mea și fiecare dintre noi am pierdut mai mult sau mai puțin din agoniseala de-o viață; eu am pierdut 3 paturi, 3 covoare, parchetul, dușumeaua, haine și altele. Unii au rămas fără locuințe, vor locui într-o baracă adusă de Primărie. Spre exemplu, familia Boroncea care nu are nicio posibilitate de supraviețuire.
Tocmai în această situație foarte grea, Dumnezeu ne-a trimis în ajutor pe slujitorii săi - preoții, care să ne ajute, să ne întindă o mână de ajutor. Toți ne-au adus apă și alimente reci la pachet, dar cel mai mult ne-a bucurat gestul omenesc al preotului de la Valea Mărului (am aflat că-l cheamă Rădescu Iulius), care a venit cu oale și crătiți mari de borș de pasăre și tocăniță de carne de vită calde și a distribuit personal, din casă în casă.
Deși părea obosit, pe fața lui se citea bucuria mare a preotului iubitor cu fapta, promițându-ne că ne va mai vizita tot cu mâncare caldă.
Cel mai mult ne-a mișcat atunci când cineva i-a spus că e obosit; el a răspuns: “Sunt obosit de durerea dvs., dar Dumnezeu mă întărește!”.
Ce preoți minunați, au dăruire sufletească! Ce caractere deosebite au!
Noi nu mai dorim să se repete asemenea daune, dar dorim să știm că dvs., ca Episcop, și Biserica neamului vor avea mereu asemenea preoți.
Tecuci, 14 septembrie 2007!
Cu stimă!
Reply With Quote