Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Initiativa ziarului Adevarul este salutara indiferent ce traducere s-ar fi folosit. De altfel, eu sunt convins ca exista o mare multime de ortodocsi care au in casele lor Biblia Cornilescu. Au primit-o gratis.
|
Fundatia GBV Romania (ce apartine Cultului Evanghelic din Romania) care a colaborat cu trustul Adevarul la acest proiect de editare a Bibliei in perioada pascala, distribuie gratuit Biblia asta prin misionarii ce ne bat la usa. Exact cartea asta am primit-o acum cativa ani, o am in biblioteca. Singura diferenta e ca pe coperta nu era pusa crucea, in rest, e identica, inclusiv cromatica . Cred ca a editat-o fundatia respectiva si le-au oferit-o gratuit celor de la Adevarul,sa le-o distribue si promoveze :) Adevarul face un ban "cinstit", evitand sa-si asocieze numele cu ei in campania publicitara, ca sa nu-si reduca cumva masa de cumparatori, nu spun nimic despre ce editie scot, iar ei sunt scutiti de niste drumuri pe la casele oamenilor. Cateodata distribue doar Noul Testament, tot asa, o editie de buzunar. (
chiar mai mic scris decat aceasta, au un format a6) Singura contributie a ziarului pare a fi acea "cruce ortodoxa" pe coperta. De obicei, bibliile folosite de protestanti au o cruce simpla, dreapta, iar unele folosite de neoprotestanti, n-au deloc cruce, in functie de crezul confesiunii respective.