12.04.2012, 13:53:40
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
|
|
Am gasit si un raspuns de la un anonim care sustine ca are cunostinte despre situatia acestui preot:
Citat:
Situatia lui Casian Pandelica e mai complicata decat pare si decat o considerati dvs. Cunosc bine situatia, m-am informat fiind oarecum din zona. Situatia inadecvata a parohiei de la Reviga treneaza de foarte multi ani. Casian P. a fost somat in nenumarate randuri de episcopie sa renunte la activitatile agricole (nu sunt, asa cum ati crede, niste munci de taran obisnuit, ci are utilaje, terenuri in arenda, desfasurand o activitate serioasa de productie) ce l-au impiedicat sa participe la slujbe in duminici si sarbatori (adica sa isi faca treaba lui de preot). Pentru ca nu a raspuns acestor atentionari si nici nu s-a prezentat vreodata la episcopie in Slobozia (obligatie peridica a oricarui preot, daramite a unuia cu probleme administrative), dupa ani, a fost suspendat temporar in absenta (pentru o perioada scurta), fiind trimis 1 luna la manastirea Balaciu pentru reculegere. Orice angajat, sunteti de acord, trebuie sa raspunda in fata superiorului direct pe linie administrativa. Mai departe, Casian P a refuzat sa mearga la aceasta manastire (anumite surse afirma ca a incercat sa cumpere bunavointa calugarilor, promitandu-le efectuarea de munci agricole cu utilajele pe care le detine). Dupa inca 3 termene (spatiate de cateva saptamani) la care nu s-a prezentat sa isi sustina punctul de vedere, a fost caterisit(raspopit). Dupa multe alte luni, dansul continua sa paraseasca biserica si casa parohiala (care apartin BOR, asa este legea, statutul si tot ce vreti dvs). Dupa cum poate stiti, preotul este numit de episcop si nu este ales de comunitate (din pacate). Sunt sigur ca s-a inteles, dar mai vin cu un exemplu. Daca sunt numit seful unui birou, nu inseamna ca pot sa iau biroul dupa ce sunt concediat si sa plec la alta firma. Repet, biserica si casa parohiala, indiferent de cine au fost construite, apartin BOR si credinciosilor BOR din parohie si nu preotului, care nu poate sa faca ce are chef cu ele (in orice caz, nu sa le instraineze). Casian P a mobilizat oamenii sa se opuna trimisilor episcopiei. (*Despre cum a facut asta, va detaliez altadata). Mentionez ca nu am vreun conflict de interese, nu sunt oficial BOR. Doar ca m-am informat. `Sursele` sunt niste prieteni sinceri pe care ii cunosc de-o viata, fara interese meschine, care au intrat tangential in contact cu situatia lui Casian P. Discutiile ce s-au purtat la episcopie s-au desfasurat cu parere de rau si sub amenintarea scandalului de presa (care a si venit). Dar adevarul e mai important si trebuie zis.
|
|