Subiect: antipatia
View Single Post
Vechi 15.04.2012, 14:15:02
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

De regula iertarea nu e apreciata . Dar nu e vina celuilalt,care te-a iertat ,ci e tot vina ta,ca nu ai aplicat gestul potrivit cu intensitatea potrivita ,si la momentul potrivit.
Iertarea adevarata,care vine din tot sufletul ,nu se poate sa nu fie apreciata de celalalt.
Dar nu orice fapta care o facem ,si credem noi ca e iertare ,chiar asa se si numeste.
Fiecaruia trebuie sa ii dai exact gestul care se potriveste cel mai mult ,la un moment dat,si care e incarcat cu cea mai mare frumusete .Acesta e un har, care parca vine de undeva ,si trebuie sa rezonezi cu acel om ,ca sa ii dai exact ce astepta de la tine .
Asa ca sa nu dam imediat vina pe ceilalti , ci mai degraba pe faptul ca nu ne-am ostenit destul,ambii ,sa avem o relatie corecta.

Acum ma simt eliberat de patima si pot vorbi degajat de o situatie .
Sunt useri aici care ataca in permanenta ,fara sa se gandeasca o clipa ca ei gresesc ,si useri care se scuza in permanenta ,cand sunt atacati de primii , cu vorbe de genul : am gresit,iarta-ma,sunt cel mai mare pacatos.
Si am observat ca ,(am cateva dialoguri ca martor) ,cu cat cei iertatori se scuza si se acuza mai mult pe ei insisi,cu atat cei duri , profita si le invart mai tare cutitul.
Eu recunosc ca sunt ,(sau eram),din categoria celor blanzi
Dar am realizat ca cei duri nu asta asteapta de la tine,sa iti pui cenusa in cap,ca pe ei lucrul acesta ii oboseste .Ei vor dialog,vor sa inteleaga de ce gandesti asa ,vor confruntare de idei,vor sa se inteleaga pe ei insisi. De aceea , cu acei oameni nu e potrivit sa bati in retragere ,ci e bine sa iti sustii pina la cap si politicos ideile . Sa recunosti unde gresesti,dar sa si spui cu ce nu esti de acord la ei.
Aceasta e adevarata mila fata de ei,sa ii tratezi ca pe oameni ,si nu ca pe niste ciumati antipatici si agresivi.
Reply With Quote