Subiect: antipatia
View Single Post
Vechi 15.04.2012, 14:47:57
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin2012 Vezi mesajul
o intrebare...daca tu il ierti pe acel om si el te ia de prost cum ar trebui sa te comporti...?stiu porunca lui isus de cite ori sa iertam pe cei care gresesc fata de noi dar uneori este f greu cind aproapele isi bate joc de tine.....incerc la rindul meu sa iert dar nu pot cind vad ca cel de linga mine nu lasa de la el.
cred ca iertarea in cazul acesta comporta doua paliere !

1). pe un palier, trebuie sa-l iertam pe aproiapele nostru,care a gresit flagrant fata de noi, in spiritul nostru !
adica sa nu-l uram,sa nu dorim sa-i facem raul,pur si simplu din razbunare, sau ca...avem ocazia !
nu., trebuie sa-l iertam,sub forma de a nu-l mai uri si a nu-i mai dori moartea, raul, nenorocirea !

2) al doilea palier ar fi, cel in care iertarea noastra nu ar mai fi in sufletul nostru ci si in fara lui,adica restabilind relatia inter-umana cu aproapele,sub forma comuniunii intr-umane restabilite ca stare fireasca !

insa asta comporta un lucru esential,colaborarea si trezirea si a aproapelui,nu numai a a noastra !

Si aproapele are responsabilitatea sa de a avea un minim de recunoastere a greselii sale fata de noi,astfel incat el facand o jumatate de pas, noi sa face o suta inspre reconcilierea totala si la nivelul relationarii inter-umane directe !!!

In lipsa acestor gesturi ale aproapelui, din pacate iertarea nostra ramane la primul palier !!!

Dovada acestei interpretari este tocmai scriptura !
Acolo Mantuitorul fiind intrebat cum sa ne purtam cu cei care ne fac rau,da o reteta de comportament in trei trepte :
a).sa-l mustram si sa-i aratam ca nu e bine ceea ce face
b).dacan ici asa nu merge, sa luam un martor si sa discutam problema lui in biserica, adica in comunitate, care la randul ei sa-l mustre !
c).daca nici asa nu merge, sa-l ignoram complet,si sa ne fie complet indiferent !

Scuzati0ma ca nu imi mai aduc pe loc aminte exact numarul versetelor,insa ele se afla si cu siguranta cunoscatorii scripturii le vor regasi !!!
Reply With Quote