Citat:
În prealabil postat de guardian knight
ce ar fi daca ,abandonand tonul expozitiv, sfatos, si foarte impersonal, in care toata lumea se fereste sa-si dezvaluie si viata,pe situl asta , am proceda la o impartasire publica a unor expereinte personale de viata, concrete ???
De ce se feresc asa de tare mai toti utilizatorii acestui sit,sa-si impartaseasca concert si direct, experiente desprinse din traiectul vietii lor,impreuna cu invataturile sau concluziile desprinse de ei, spre a fi de invatatura concreta, si nu teoretica ,si altora care poate citesc ???
mi se pare un viciu,esential al sitului, acesta fereala absoluta (a unor oamnei care stau la adapostul ,celui mai absolut anonimat!!!,nota bene!!! ),ba chiar zgarcenie sufleteasca,din partea celor care nu doresc sa dea amanunte concrete si personale,desi le au !!!
|
Pai mie imi erau profund antipatici 2 colegi la servici ,unii membri ai familiei mele chiar ,si chiar si aici pe forum am antipatii ,asa cum le sint si eu probabil. Acu nu o sa pot sa zic exact care membrii ai familiei si care useri de aici. Dar am realizat ca,asa cum ai enumerat si tu etapele, primele 2 etape sunt de baza:
1) am constientizat ca antipatia este in mine in primul rind,si nu are diverse explicatii din exterior
2) In loc sa las antipatia sa vorbeasca,am vorbit normal si intelegator cu acei oameni ,mai ales cu cei din viata mea ,ca pe forum am intrat mai putin si nu am apucat sa exeprimentez asta
3) Am constatat ca in mine se produce o transformare ,si dureroasa,si placuta ,ca moare omul cel vechi,ranchiunios ,si se naste un om nou ,care poate fi prieten cu cei care ieri ii consideram antipatici .
Dar trebuie multa jertfa de sine si durere ,ca sa recunosti ca vina e la tine , si sa nu mai lasi antipatia sa te invinga.
Rezultatul? Azi sunt prieten si apreciat ,de cei cu care ieri ,de abia puteam vorbi de antipatie reciproca.
Sunt de acord si cu stadiul al 3-lea,in final sa te indepartezi de astfel de oameni ,cu care chiar nu te intelegi, dar iti zic eu ca nu va fi necesar prea des .De cele mai multe ori ,problemele se vor rezolva prin simpla noastra schimbare , adica e sufcient sa ma indepartez de mine cel vechi :)