Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj
Hristos a inviat!
De peste doua mii de ani crestinii si necrestinii asista la miracolul venirii din cer a Sfintei Lumini la Mormantul Mantuitorului.
Cum oare, de atata timp, cei necrestini nu s-au convins ca Domnul Iisus Hrisos este Dumnezeul nostru, Calea, Adevarul si Viata?
Cum de nu s-au convins de Adevarul cuprins in Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica Ortodoxa?
Doamne fii laudat si slavit in veci!
|
Adevarat a inviat!
E acelasi lucru care s-a intamplat si cu majoritatea evreilor de pe timpul Mantuitorului.
Raspunsul cred ca ni-l da si Mantuitorul in pilda semanatorului, conteaza cel mai mult nu auzirea cuvantului, ci solul pe care l-au pregatit pana atunci. Cum scrie si in Sfanta Scriptura, si ingerii cazuti il cunosc pe Dumnezeu si cred in El.
Parerea mea este ca trebuie sa fie si vrednici sa primeasca adevarul, asta in functie de faptele si inima lor, asa cum avem exemplul cu sutasul Corneliu. Lui Cain, la ce i-a folosit ca vorbea direct cu Dumnezeu? Exista un pasaj spus de Mantuitorul, care a fost adus in discutie pentru interpretarea lui, cel in care se spune ca le vorbea in pilde ca sa nu inteleaga toti.
Cam asta m-am gandit eu.