View Single Post
Vechi 16.04.2012, 21:41:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Sfânta Lumină e un dar pentru credincioși mai mult în scopul simțirii mai puternice a Învierii, pe care o și prevestește. Din câte știu au fost mulți oameni care s-au așezat cu fața spre Domnul în urma unui pelerinaj la Ierusalim, de Sâmbăta Mare. Alții însă au inima împietrită așa de tare că ”nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. ” (Luca 16:31).
Credința nu are nevoie de minuni, altfel ar fi o simplă constatare a unor fapte evidente, deci s-ar numi cunoaștere. Duminica următoare Îl vom auzi pe Domnul spunând: ”Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut!”. (Ioan 20:29).
E adevarat ce spui, in sensul ca un credincios nu are nevoie pentru a crede si de minuni. Totusi, sunt mai multe sensuri si planuri. Daca nu ar fi nevoie si de minuni Dumnezeu nu ne-ar da si minuni, deci e nevoie de toate, inclusiv de minuni. Mantuitorul a facut si minuni, tot timpul au existat si minuni. Minunile pot ajuta pe credinciosi, pentru intarirea credintei, pe cei slabi in credinta, ca sa nu se mai indoiasca, dar si pe cei care nu sunt in adevar, pot vedea adevarul.
De multe ori minunile au fost pentru adeverirea adevarului, prin aceasta arata Dumnezeu unde e adevarul. A fost in timpul lui Moise, in timpul Sf. Ilie, la sinoadele ecumenice (minunea sf. Spiridon la sinodul I, minunea sf. Eufimia de la Calcedon), dar si in timpul nostru minunea din timpul voievodului Mihai Viteazu, fata de catolici.
Minunea Sfintei Lumini e cea mai cunoscuta, dar sunt si la alte sarbatori mari minuni (intoarcerea raului Iordan, etc.). Ceea ce putem observa e ca aceste minuni au loc doar la ortodocsi, doar cand patriarhul ortodox face slujba. Din ce am observat, si asa am ajuns sa cred, in afara ortodoxiei nu exista minuni divine, doar la cei care sunt luminati inainte sa ajunga in Biserica sau la cei ce se roaga tot la ortodocsi (exemplu musulmani din Siria).
Chiar si cei ce au ajuns pe drumul sfinteniei ajung sa aiba parte tot timpul de minuni, primind unii din ei harisme, desi ei nu mai au nevoie de minuni pentru intarirea credintei.
Reply With Quote