View Single Post
Vechi 17.04.2012, 06:26:16
Laura19
Guest

Implicit

Mormantul Sfintei Xenia este similar cu mormantul Parintelui Arsenie Boca. In Rusia, ai voie sa iei putin pamant de pe mormantul Sfintei si sa il duci acasa sau cuiva care are nevoie. De ce n-am putea sa facem la fel si la mormantul Parintelui Arsenie Boca? Cu siguranta pamantul nu s-ar termina, in comparatie cu pietricelele. Intr-un fel inteleg nevoia oamenilor de a lua o pietricica sau putin pamant de la mormantul Pr.Arsenie Boca. Este chiar foarte usor de inteles de unde vine acea nevoie, nevoie care nu are nimic in comun cu dorinta de a pangari mormantul.

Punem etichite si sa aratam cu degetul "vai ce se vaicareste",insa femeia care a plecat de la mormant plangand, n-ar trebui sa fie judecata ptr.ca nu stim noi exact de ce a plans, ce a deranjat-o si ce era in sufletul ei, nu o cunoastem, nu stim situatia; poate face parte din acei oameni care sunt mai sensibili sau poate a plans din alt motiv; daca a plans nu inseamna ca nu are credinta sau ca are credinta putina, poate are mai multa decat noi toti la un loc. (nu acuz maicuta care a certat-o sau mai stiu eu ce se poate intelege, vorbeam strict de femeia de la mormant si cum vad eu situatia ei.)

Nu stiu de maicutele de la Man.Prislop, caci n-am fost acolo, insa in general, unii oameni se pot sminti sau indeparta de la credinta din cauza unor preoti sau monahi. Asa cum sunt si preoti si monahi foarte buni, sunt si cei care smintesc oamenii. Nu este un lucru necunoscut ca unele manastiri si biserici s-au transformat in afaceri si ca unii oameni se fac preoti ptr.bani, unii fiind chiar atei-am cunoscut personaje. Nu trebuie sa ne miram sau sa negam mereu cand auzim de astfel de cazuri, caci asta e realitatea veacului al VIII-lea, unele cazuri sunt exagerate sau false, insa altele nu.
Reply With Quote