Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Frate Catalin, iarta-ma dar nu prea cred profetia asta a ta. Daca vei fi tu portarul Raiului probabil ca ne-ai face astfel de surprize, dar...
Eu mai degraba as crede ceva asemanator scris de Spurgeon, un predicator englez: - Voi vedea acolo oameni de care n-am crezut ca-i voi vedea vreodata.”
- Nu voi vedea acolo oameni de care am crezut ca vor fi acolo.”
- Ma voi mira ca eu am ajuns acolo.”
Asta si suna un pic mai smerit, asa-i?
|
Cum am mai mentionat de mai multe ori, nu e profetia mea sau parerea mea. E ceea ce spune Biserica dintotdeauna si Biserica Ortodoxa. Nu dau citatul din sfinti si duhovnici pentru ca nu o sa placa celor ce li se adreseaza cuvintele dure, eu redau sub forma mai usor de citit pentru urechile sensibile.
Nu iti mai amintesti, chiar tu ai dat de pe site-ul Manastirii Dervent converirea ereticilor al ortodoxie (luterani, calvini) si acolo scris ca cel ce intra in Biserica trebuie sa marturiseasca faptul ca exista trei cete ale celor trecuti din viata aceasta: prima a sfintilor care au ajuns in Rai, a doua a ortodocsilor care au murit fara sa faca si canonul si se pot mantui si a treia a paganilor, ereticilor (si ortodocsii care au trait in faradelegi) care au ajuns in Iad.
Nu am dat de exemplu citatul din parintele Cleopa, ca nu ar fi placut neoprotestantilor.
Tu imi dai ce spune un predicator englez, cred ca ti-ai dat seama din mesajele mele de pana acum ca eu nu pun prea multa baza pe teologia aceasta pe care o consider filozofie. Predicatorul isi expune niste pareri, filozofii, din ce a inteles el, nu stie daca e si adevarat ceea ce a spus. Pe cand sfintii si duhovnicii ortodocsi stiu si despre ce vorbesc, unii avand har si inainte vedere. Asadar e evident ca nu am cum sa aleg intre ce spune un predicator sau mai multi si ce spun sfintii si duhovnicii ortodocsi.
Smerenia nu se refera la adevar, nu e cineva smerit daca spune ca musulmanii sunt dreptcredinciosi, dimpotriva, spune un neadevar. Sau daca spuen ca un criminal e un mare credincios, adica sa fie smerit si sa considere crima o fapta buna, ca altfel se mandreste. Daca tu spui ca Romania este in sud estul Europei te mandresti? Sau trebuie sa spui ca e in Asia, ca sa fii smerit de cel ce nu stie adevarul sau nu s-a ostenit sa il afle? E simplu de raspuns.