Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Cu alte cuvinte, după ce o viață întreagă a primat acest titanism în mentalitatea ateilor, urmează ca el să învingă pentru eternitate: omul-supremul dumnezeu își alege destinul și chiar Creatorul devine neputincios în fața forțosului Prometeu. Acesta va trăi veșnic după dorința lui: fără de Dumnezeu!
|
Dumnezeu nu e neputincios in situatia asta. Dumnezeu doar i-a dat libertate omului sa isi aleaga calea. Doar nu crezi ca Dumnezeu ii impune omului o cale, nu? Dumnezeu nu mantuieste pe nimeni cu forta
Citat:
Există măcar o singură ființă omenească care să-și dorească o viață eternă în chinuri? Până și un sado-masochist s-ar îngrozi la ideea unei atare perspective!
|
Sunt foarte multi care nu cred in Dumnezeu si in viata vesnica. Deci nu ii ingrozeste perspectiva chinurilor eterne.
Citat:
Grozăvia aceasta: că Dumnezeu pedepsește cu eternitatea chinurilor o viață de-o clipă în păcat a fost cea mai mare producătoare de atei în ultimele două secole. Un Dumnezeu de miliarde de ori mai sadic decât însuși diavolul!
|
Tu ai citit ce am spus eu? Nu Dumnezeu pedepseste, ci omul se osandeste prin calea pe care o alege.
Cel mai mare dar al lui Dumnezeu fata de om este libertatea. Omul poate alege sa traiasca cu Dumnezeu sau fara El.
Atunci de ce ar rasplati Dumnezeu cu vesnicia o viata de-o clipa petrecuta dupa voia Sa?