Subiect: feminism
View Single Post
Vechi 19.04.2012, 11:15:50
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet Vezi mesajul
Ce parere aveti de miscarea feminista? Sunteti sau nu de acord? Cum va explicati faptul ca emanciparea femeii are loc cu precadere in tarile dezvoltate, si dorinta femeilor de a avea copii scade invers proportional cu dorinta de emancipare?
Stiu ca in principal aceste lucruri au mai fost discutate si pe alte topicuri, dar as mai vrea sa stiu de ce exista aceasta opozitie din partea Bisericii cu privire la egalitatea femeii cu barbatul?(capul barbatului este biserica si capul femeii este barbatul-nu lasa loc de interpretari,nu?)

Pentru mine, adevarata emancipare a femeii inseamna asumarea libera a rolului care i-a fost harazit de Dumnezeu. Femeia are de indeplinit alte sarcini decat barbatul, sarcini care nu sunt cu nimic mai prejos si care sunt respectabile. Mie feministele infocate mi se par cele mai mari misogine; am vazut in Paris un manifest al lor si foarte multe dintre ele erau tunse periuta si cu barbi false; femeile astea parca lansau un dispret la adresa maternitatii si a eternului feminin. Prin manifestarea lor, ele insele afirmau (in mod paradoxal) suprematia barbatului.

Faptul ca barbatii reprezinta sexul tare iar femeile sexul slab arata clar ca diferenta dintre barbat si femeie nu sta in inteligenta, ci in sensibilitate.
Reply With Quote