View Single Post
Vechi 19.04.2012, 14:04:20
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si duhovnicii si chiar si sfintii au fost oameni ca si noi, doar Dumnezeu este infailibil, fara greseala.
Eu nu cred ca e cineva fara de greseala. Sau in orice caz, dintre cei carora le-a placut sa vorbeasca, precum Parintele Teofil, Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Iustin Parvu, etc. De multe ori "Tacerea e de aur", iar expunerea propriei noastre pareri care poate fi subiectiva si nu foarte documentata, poate starni controverse si reactii in lant.
Chiar zilele trecute m-a amuzat penibilul unei explicatii pe canalul tv "Trinitas", prin care cineva incerca sa dea o explicatie despre schimbarea calendarului. Initial se spunea ca ceea ce a determinat schimbarea calendarului a fost (RETINETI!), faptul ca Sfintele Pasti, cadea din ce in ce mai aproape de iarna. Astfel s-a apelat la schimbarea calendarului. Unii au acceptat, altii nu. Ceea ce este extrem de ciudat, noi am acceptat calendarul exact acolo unde nu are nimic in comun cu MOTIVATIA schimbarii, intrucat Sfintele Pasti A RAMAS mai departe acolo unde era... Nu pricep DE CE nu am revenit complet la calendarul vechi, daca Sf Lumina NU a tinut de noul calendar? Era clar ca nu intrarea in iarna a Sfintelor Pasti era problema, ci cu totul alta? De ce am acceptat-o cu atata naivitate?
Dar, daca deschidem acest subiect cu orice monah, simtim pe undeva ca ceva nu e in regula in explicatii, oricat ar fi monahul de induhovnicit.
Oricum ar fi, stie Dumnezeu ce este in sufletul fiecaruia, iar atat timp cat in constiinta noastra suntem incredintati ca slujim aceluiasi Dumnezeu, indeplinind aceleasi Sfinte Traditii, fie ele in perioade diferite, cred ca Dumnezeu ne-a iertat, mai putin insa pe cei care au indraznit sa initieze acea schimbare sau sa o accepte de la inceput.
Si-apoi haideti sa privim lumea cunoscandu-ne pe noi insine. Asa cum fata de noi suntem extrem de ingaduitori si iertatori, de ce cerem celorlalti sa fie perfecti?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)