Citat:
În prealabil postat de iRoDiOn
Hristos a Inviat!
Am 16 ani si inca nu am o iubita. Cauza este simpla.. vreau o viata curata in Hristos.
Insa eu nu stiu daca este bine sa nu sa ai o iubita la acesta varsta, luand in calcul si cazul adolescentelor din ziua de astazi, care se rezuma numai la placerea trupeasca, nevrand sa auda de Dumnezeu, ce sa mai vorbim si despre o viata impreuna cu Hristos.
De aceea as vrea niste sfaturi, cum sa procedez. Cred ca varsta de 16 ani este una care "necesita" o prietena, atat pentru corpul meu care este intr-o schimbare permanenta, dar si pt. pregatirea vietii de familie, dearece o prietena te maturizeaza, incepi sa ai responsabilitati.
Asa ca astept cat mai multe raspunsuri pertinenta, care sa ma ajute. Doamne ajuta! Multumesc.
|
Din experienta zic ca graba nu e buna. Adica asteapta sa gasesti persoana potrivita pe care o placi si o indragesti, si daca si ea te place puteti incepe o frumoasa prietenie.
Dar daca inca nu ai gasit-o nu iti lua o prietena/iubita doar ca asa e moda. Vei fi dezamgit.
Dar daca ai deja pe cineva care iubesti, nu trebuie sa astepti pana la varsta X, poti incepe o prietenie pe care sa incerci sa o pastrezi cat mai curata pana la casatorie.
Nu varsta e atat de importanta intr-o relatie, cat sufletelul, care trebuie sa fie cat mai curajos si cat mai bun posibil. Stiu persoane care au avut prima iubita la 23 de ani, si s-au casatorit si sunt fericiti, dar si altele care de la 13-14 ani au tot avut iubite, iar acum au 40 si inca nu si-au gasit linistitea, nu au o familie, si se streseaza ca imbatranesc si nu au copii, si pe nimeni cand vor imbatrani.
Totul tine de sufletel, sa fie iubitor si sa nu aiba mandrie si egoism, iar restul vor veni cand va fi cu folos. Pune rugaciune si vei gasi ceea ce ai nevoie.