View Single Post
Vechi 20.04.2012, 19:51:12
Adriana Cluj
Guest

Implicit

http://deveghepatriei.wordpress.com/...acov-tsalikis/

""Pe data de 15 Iulie 1990, în ziua de Duminică, dimineața, Părintele Iacov cobora de la chilia sa spre biserică pentru Dumnezeiasca Liturghie. Intrînd în Sfîntul Altar, a observat printre părinții mănăstirii și pe dumnezeiescul Ioan Rusul «în stare duhovnicească».

În noaptea trecută acesta îi spusese Starețului, în fața sfintei racle cu moaștele întregi, în biserica lui, la Prokopion:

«- Dumnezeu știe! Creștinii cred că dorm, că sînt mort și că nu-i pot ajuta. Eu însă sînt viu! îi văd întotdeauna. Trupul meu este în raclă, dar eu ies de multe ori din racla mea. Alerg printre oameni ca să-i ajut. Multă durere! Ei nu mă văd, eu însă îi văd și îi aud ce zic. Și iarăși mă întorc în racla mea. Dar as*cultă, părinte, ce-ți spun: multe sînt păcatele lumii; multă necuviință și multă necredință.

- Pentru ce spui acestea, Sfinte al meu, i-am răspuns. Nu vezi cîtă lume vine la darul tău și se în*chină?

- Vin mulți, Părinte Iacove, dar puțini sînt co*piii mei, a zis Cuviosul. Apoi a continuat: Pentru aceasta trebuie să vină război, deoarece multe păcate sînt în lume.

- Nu, Sfinte al meu, i-am zis imediat foarte ne*liniștit. De mic copil tot în război și în suferință am petrecut în Asia Mică unde m-am născut, dar și cînd am venit în Grecia. Apoi, după aceea, Sfinte al meu, dacă se face deodată război se vor pierde multe sufle*te înainte de a se pocăi.

- Trebuie să se facă război! Trebuie să se facă război! Trebuie să se facă război! a răspuns cu triste*țe Cuviosul, dar cu voce hotărîtă.

Și a continuat zicînd că vor veni inundații, in*cendii și alte catastrofe în zona Eviei și în alte locuri».

Cînd Părintele Iacov a spus aceste lucruri pă*rinților mănăstirii, era de față și un teolog și predi*cator mirean de la Atena. L-a rugat pe Stareț să-i dea voie să amintească această descoperire în predica lui. Starețul i-a dat voie, dar l-a rugat să nu spună cine a fost persoana care a avut descoperirea, ci să spună că un ieromonah oarecare… Cinstitul teolog a făcut ascultare.

Mai tîrziu, cînd Părintele Iacov mărturisea aces*te lucruri creștinilor, le spunea:

- Acestea nu le spun eu pentru că, mă iertați, văd vise și închipuiri, dar le-a spus Sfîntul Ioan Rusul.

Toate cîte le-a descoperit Cuviosul Ioan Rusul în acea seară Starețului Iacov, cu adevărat s-au împli*nit și se împlinesc: La 1 August 1990 a izbucnit răz*boiul în Golful Piersic, în timp ce puțin mai tîrziu în Evia au fost inundații din cauza ploilor abundente. S-au pierdut vieți omenești, s-au produs mari pagube și incendiile au ars păduri și alte lucruri. Dar, după cum spunea și Starețul în felul lui caracteristic:

- Nu cumva atîtea nenorociri care se întîmplă la noi cu atîta mînie, nu cumva este război?""
Reply With Quote