Subiect: Despre preoti
View Single Post
Vechi 24.09.2007, 14:38:30
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca nimic din ce dobandim nu se face fara voia lui Dumnezeu.
Sf.Teofan Zavoratul le raspundea unor credinciosi nemultumiti de preotul lor ca este asa din cauza lor ,ca sunt nevrednici ,si le spunea si de ce se fac vinovati ,caci era vazator cu duhul.
Tot el le recomanda rugaciune pentru acel preot ,ca sa se schimbe.Sau sa ii spuna ,dar cu multa dragoste ,motivele pentru care sunt nemultumiti.
Cati dintre noi ar face asa ,sa sa roage pentru preot ,sau sa ii vorbeasca fara sa il supere si sa il sminteasca.
Deci avem patriarhul pe care il meritam ,preotul pe care il meritam etc.
Societatea in care traim e o societate a consumului ,in curs de degradare rapida.
Sa multumim lui Dumnezeu ca mai avem Sf.Liturghie si celelalte taine ,sa nu se manie Dumnezeu si sa ni le ia.
Ii zicem preotului popa ,dar el este un om sfintit ,in timpul slujbei face legatura intre noi si Dumnezeu ,unii dintre ei ,chiar daca au pacate ,au si mult har ,poate sunt neputinciosi ,dar si noi ii smintim la spovedanie de multe ori.
Ar fi bine ,daca nu avem preoti cum am vrea ,sa mai dam vina si pe noi ,poate Dumnezeu asa a vrut ,sa nu avem preot bun.
Imi povestea cineva de o familie din S.U.A ca nu prea au avut parte de preot bun.
Dar cand a venit un preot din alt oras ,de la sute de km.abia s-au indurat sa ii dea 50 $ pentru sfestanie ,in conditiile in care aveau milionul la banca. Si el avea servici sa poata rezista acolo.Pai in aceste conditii ce ajutor sa mai ai de la Dumnezeu cand tu te inchini la bani?
Reply With Quote