Subiect: Istorii cu talc
View Single Post
Vechi 22.04.2012, 00:49:00
Adriana Cluj
Guest

Implicit Iannis- cel nebun pentru Hristos

http://www.familiaortodoxa.ro/2010/0...entru-hristos/
http://www.evanghelismos.ro/Display/...nisie-a-makris

""Într-o zi, Iannis nu s-a dus la lucru. D-l Apostolos, brutarul, s-a neliniștit. Niciodată nu lipsise, așa că a trimis pe cineva acasă la el. Înainte de a ajunge la casa lui, cel trimis l-a văzut cu o lopată, curățând canalizarea de pământ și necurății.

- Bre, ai înnebunit de tot? i-a spus. Domnul Apostolos te așteaptă la brutărie și tu cureți canalizarea? Crezi că o să te angajeze la primărie?

- De dimineață caut două sute de drahme, pe care le-am pierdut, însă nu-mi amintesc în care dintre cele cinci guri de canalizare au căzut, așa că le curăț pe toate. Și de vreme ce le-am deschis m-am gândit să scot și gunoaiele, a spus el zâmbind. Așa că mergi și spune-i d-lui Apostolos că o să lucrez mai mult mâine, ca să completez orele. Este vorba de două sute… Nu-i de glumă, a continuat el.

Atunci brutarul s-a mâniat foarte tare. De îndată ce a auzit ce s-a întâmplat, a amenințat că o să-l alunge. După cinci ore, Iannis și-a terminat lucrarea și s-a întors mulțumit la casa sa.

-Ai găsit cele două sute?, l-a întrebat ironic băcanul, care trecea pe acolo. Să treci pe la primar să ți le dea, pentru că i-ai curățat canalizarea, a continuat acela râzând.

În după-amiaza aceleiași zile, cerul s-a întunecat. Au apărut nori negri, amenințători. Tuna și fulgera, și a început o ploaie torențială. Drumurile s-au transformat în râuri, luând tot ce găseau în calea lor, chiar și mașini. La primărie s-au semnalat multe distrugeri. Au fost inundate case, magazine, depozite. S-au pierdut averi întregi. Pompierii nu reușeau să evacueze apa. În ziua următoare, primarul a mers la fața locului, ca să vadă el însuși care sunt pagubele. Toți locuitorii au protestat pentru înfundarea canalizării. A mers și în cartierul lui Iannis. Acolo nu existau pagube. Băcanul, când l-a văzut, i-a zis:

-Domnule primar, să mergi să-i mulțumești lui Iannis, care ieri dimineață a curățat canalele. Ne-a izbăvit nebunia lui, fiindcă a căutat două sute de drahme, pe care le pierduse.

Brutarul a spus și el același lucru primarului:

- Din fericire, domnule primar, nebunul a curățat canalele, pentru că altfel ne-ar fi înecat o asemenea ploaie. Nebunia lui ne-a scăpat de mari distrugeri.

- Iată că este nevoie și de nebuni, a spus primarul zâmbind.""

""Bunul meu Anastasios,

Când vei primi această scrisoare, eu o să fiu foarte departe. Nădăjduiesc să mă aflu în casa lui Hristos, pe Care L-am iubit mai mult decât orice în lume. Nădăjduiesc ca, prin milostivirea Sa, să mă învrednicească de un colțișor de Rai. Îngerul meu păzitor mi-a dat de știre că trebuie să plec, iar Maica Domnului m-a pregătit.

Nu-ți ascund că mă tem înaintea scaunului de judecată. Mă tem de clipa când Domnul va da poruncă Îngerului meu păzitor să citească înaintea atâtor Sfinți cartea vieții mele. Mă roșesc numai la gândul că din copilărie am fost cufundat în noroiul fărădelegii și al păcatului.

Dumnezeu să o odihnească pe fericita mea mamă, care m-a învățat să iubesc Biserica. Ianaki, îmi spunea, ca să vorbești cu Hristos trebuie să ai inimă curată. Să o rogi așadar pe preadulcea noastră Maică, cea care ne poartă de grijă, să nu uite, ca o Stăpână a Cerului, să șteargă din când în când inima ta, ca să fie curată. Să o rogi să alunge și demonii din cartierul nostru, pentru că strică legătura noastră cu Hristos. Era neînvățată, ca și mine, însă primise mare binecuvântare de la Hristos, Care îi împlinea toate cererile........
................................""

Last edited by Adriana Cluj; 22.04.2012 at 00:52:11.
Reply With Quote