View Single Post
Vechi 22.04.2012, 15:55:35
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihaela19 Vezi mesajul
In fata lui Dumnezeu toti suntem egali, ne priveste la fel pe toti, indiferent de cum aratam - la exterior ma refer.
Eu am putin alta parere : de la nastere si pina la moarte oamenii nu sunt egali nici chiar inaintea lui Dumnezeu .
Unul este alb , altul negru, altul tras de ochi, unul este bogat , altul sarac, unul frumos , altul urit , unul destept, altul prost ... si tot asa, nici macar in sanse nu suntem toti egali . Citi oameni , tot atitea diferente si omenirea este menita sa fie astfel de diferita inca de la creatie. Ba mai mult , intreg universul contine diferente din aparenta si pina in miezul adinc al sau !
Nici la judecata de obste nu vom fi judecati dupa aceleasi legi .
Cei ce au cunoascut crestinismul, asanumitii ,,cei de-a dreapta Tatalui", vor fi judecati dupa legea dragostei a lui Hristos . Cei ce nu au cunoascut crestinismul (chiar daca se va ajunge la stadiul in care in intreaga lume se va propovadui ortodoxia , totusi aderarea sau nu la ea este ceva optional) adica asanumitii ,,cei de-a stinga Tatalui , vor fi judecati dupa legea morala naturala.
Fiecare om este un unicat , cu un rost , cu un debut si o finalitate diferita de a altuia , o entitate stricta si precisa, o persoana unica si irepetabila iar punctul terminus al fiecaruia depinde de ceea ce a facut in viata.
Chiar daca raiul este un loc unic, adica locul unde vor ajunge multi (adica multi vor avea un final la fel, identic, egal !), totusi si acolo este multa diferenta deoarece locurile la care vor ajunge fiecare difera mult intre ele : ,,... in casa Tatalui Meu , multe locasuri sunt ! "

Si atunci , pun intrebarea : de unde aceste idei de egalitate ? De la Comuna din Paris ori poate si mai devreme , de la Revolutia Franceza ?

In fata lui Dumnezeu suntem judecati dupa rostul fiecaruia (starea) in care am trait si a trebuit sa ne mintuim : tatal dupa legile tatilor si nu ale mamelor, a medicilor dupa legile lor si nu dupa ale avocatilor , s.a.m.d.
De acuzat vom fi acuzati si de faptele facute dar mai ales de ceea ce puteam si a trebuit sa facem si nu am facut .

Nici macar la Dumnezeu nu exista egalitate !

Exista insa altceva care se imparte tuturor in mod egal : sfintele si de viata facatoarele taine, doctoria vietii si a nemuririi , in care este dragostea netarmurita a lui Hristos , Duhul Sfint impartasit in mod egal tuturor in sfintul botez si mirungere.
Adica , inafara de dragostea nemasurata a lui Dumnezeu , egal impartita tuturor, sunt si sfintele taine ale bisericii dreptmaritoare necesare mintuirii.
Dar de modul cum primim si lucram cu harul lui Dumnezeu depinde toata sansa noastra de mintuire , locul final in care ajungem, chiar daca venim pe lume diferit si diferiti .