Subiect: Focul iadului
View Single Post
Vechi 22.04.2012, 20:32:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Dovedeste de ce sa NU il cred pe D.M. Canright!!
Am suficiente motive să nu-l cred și ca teologie și ca și caracter. Dar nu așa se pune problema! Când cineva critică murdar scrierile Ellenei White nu e nevoie să-i dovedești minciunile; e suficient să-i citești acele pasaje luate în discuție. Dacă ai fi făcut așa (și nu aveai mult de citit), te scuteai de situația jenantă în care te-ai plasat preluînd pe nemestecate chestiunea cu Războiul de Secesiune.

Citat:
Nu crezi ca argumentele celor care au respirat acelasi aer toxic alaturi de white, dar care s-au pocait de credinta lor stramba, sunt demne de luat in seama?
Pocăință? Hm... dar unde îți imaginezi că s-a dus acesta după ce a părăsit Biserica Adventistă? Nu-ți fă iluzii că s-a convertit la credința "dreaptă"! Deși suntem deja offtopic (te-am rugat să deschizi un topic special, eu nu vreau s-o fac din motive lesne de înțeles; dar se pare că te temi), îți redau doar o mărturie sugestivă de la 1903 a unuia dintre colegii lui Canright, cu care a absolvit cursul de oratorie la Chicago, în 1880 - D. W. Reavis:

"Niciodată n-am auzit pe cineva plângând și gemând cu un regret atât de adânc, cum s-a întâmplat atunci cu cel care a fost cândva o lumină călăuzitoare în vestirea soliei. Mi s-a frânt inima auzindu-l. Spunea că ar fi dorit să se poată întoarce în staul, cum i-am sugerat, dar, după multe gemete și plâns care-ți rupeau inima, a spus: „Aș fi bucuros să mă întorc, dar nu pot! Este prea târziu! Prea târziu! Sunt pierdut pentru totdeauna! Pierdut!” În timp ce plângea pe umărul meu, mi-a mulțumit pentru tot ce am încercat să fac pentru a-l salva din acea oră tristă. A spus: „D. W. Reavis, orice ai face, să nu lupți împotriva soliei"
(Francis D. Nichol - E. G. White and Her Critics, pag. 542)

Citat:
Uite aici un fragment dintr-o scrisoare a dnei.Truesdail, o apropiata a e.white, si publicata in data de 27 Ianuarie, 1891
Mărturia dnei. M.C. Truesdail a fost depusă la 45 de ani (!!) de la viziunea în cauză a Ellenei White. În această viziune, E.G.W. nu menționează niciun nume de planetă și nu se face nicio precizare cu privire la planetele cărora le aparțin sateliții văzuți de ea. Confuzia provine probabil din atribuirea pe care o face Joseph Bates - un adventist pasionat de stronomie- trei ani mai târziu cu ocazia altei viziuni în care apare o planetă și niște sateliții (fără a fi numiți nici aceștia de către Ellen White). Reînnoiesc sfatul să deschizi un topic specific și voi da acolo alte lămuriri suplimentare. Te compromiți inutil preluînd aceste informații mincinoase din mocirla saitului ellenwhiteexposed. Apropos, această acuzație este "opera" aceluiași Canright.