Īn prealabil postat de zaharia_2009
Doua lucruri vreau sa spun :
1. Mai intii o cugetare din parintele Teofan Zavoritul , care spunea vis-a-vis de primirea credintei fara sovaire :,,... pt.cei ce cred nu este nevoie de dovezi iar pt. cei ce nu cred dovezile sunt de perisos ".
Chiar astazi , la Evangheluie, s-a citit a X-a fericire : ,,Fericiti ce ce cred si nu au vazut " (nu li s-a facut vreo demonstratie pt. credinta )
2. Mare mi-a fost mirarea cind aflindu-ma in Min. Cetatuia- Negru Voda, Arges , staretul, parintele Modest , in predica liturgica, a evidentiat faptul ca este firesc ca si placut , ca femeia sa fie ingrijita, aranjata, infrumusetata discret , cu putin ruj , cu putin fard, cu putin contur la ochi , ca de, asa ii sta bine unei femei . Chipurile nu ostentativ , dar asa putin , ca sa poata atrage mai lesne !
De asemenea nu putine sunt minastirile in care am vazut maicute pensate la sprincene si cu lac incolor pe unghii. Cu siguranta ca pt. Hristos se ingrijesc sa fie minunate !
Abia acum am inteles cuvintele gheronului Paisie Aghioritul care spunea despre monahi si despre mireni : ,,...in vremurile din urma , oamenii vor fi ca dracii iar monahii ca oamenii"
Probabil ca nu suntem departe de acele vremuri.
|