Citat:
În prealabil postat de ucenic
<Off topic>
Pentru mine personal unitatea face mai mult decat dogma. Tot asa si dragostea face mai mult decat adevarul.
|
ucenicule (sincer, nu stiu al cui ucenic esti! probabil al miscarii ecumenice), iata ca apostolii puneau mult pret pe invatatura:
Tit 2:1 Tu însă vorbește lucruri care se potrivesc cu învățătura sănătoasă.
1 Timotei 1:3 După cum te-am rugat, la plecarea mea în Macedonia, să rămâi în Efes, ca să poruncești unora să nu învețe pe alții altă învățătură
2 Tesaloniceni 2:15 Așadar, fraților, rămâneți tari și țineți învățăturile pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.
1 Timotei 4:1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor,
Si muuulte, multe alte versete care arata ca invatatura este extrem de importanta.
Acum eu nu zic ca daca o persoana crede anumite lucruri in mod gresit, nu va fi mantuita, insa ca sa spui ca dogma (invatatura) chiar nu are asa mare importanta....spui ca unitatea e mai importanta...pai, "ucenicule", unitatea oare nu presupune aceeasi invatatura data de Duhul Sfant? ce unitate vrei tu? pe baza a ce? a preceptelor ecumenice francmasonice????