View Single Post
Vechi 23.04.2012, 13:50:10
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antonela Vezi mesajul
O alta intrebare as avea, sa ma iertati ca indrznesc poate intrebarea mea starneste rasul....daca am sfintit o data casa, masina ....se va mai face vreo sfintenie peste ani....a aceluias loc? sau daca masina a fost lovita....se mai resfinteste? sau casa demolata? sau daca am cumparat o masina si eu am dus o sfintit si fostul proprietar poate a sfintit o si el ...ca e la a 7 mana si nu am de unde sti...
va intreb pentru ca nu stiu si scuzati mi indrazneala
va multumesc din suflet....
Doamne ajuta...
Privitor la sfintirea casei, in Agheazmatar (cartea care cuprinde slujba sfintirii casei) intalnim doua feluri de rugaciuni: Rugaciune la inceperea temeliei casei si Randuiala binecuvantarii casei noi.

La punerea temeliei unei case se face sfintirea cea mica a apei. Dupa aceasta sfintire, preotul face o rugaciune pentru cei care vor lucra la construirea ei: „Dumnezeule Atottiitorule... cauta spre robul Tau (numele), care, cu puterea tariei tale, voieste sa ridice casa pentru locuit si prin zidire sa o inalte... ajuta-i sa o inalte pana la capat“. In acest caz, este indicat sa fie prezenti si muncitorii. Apoi preotul se roaga pentru statornicia constructiei: „intareste-o pe ea, pe piatra cea tare, ca, dupa glasul cel dumnezeiesc al Evangheliei Tale, nici vantul, nici apa, nici altceva sa nu o poata strica...“, iar la final ii pomeneste pe cei care vor locui in ea: „si pe cei care vor sa locuiasca in ea ii pazeste de toata bantuiala celui potrivnic...“.

Sfintirea unei case este savarsita si la renovarea sau curatenia generala a locuintei, dar si la mutarea intr-o alta locuinta.

Tinand seama ca omul este solidar cu tot ceea ce il inconjoara, pacatele, faradelegile sale intineaza spatiul in care acesta le savarseste sau traieste. Acesta este motivul pentru care credinciosul nu se multumeste doar cu o singura sfestanie si astfel, solicita preotului sa le oficieze slujba de sfintire a casei la un an sau chiar mai devreme.
http://www.crestinortodox.ro/diverse...sei-96018.html

Gasesti aici si cum trebuie sa te pregatesti atunci cand faci sfestanie. Din cate stiu eu, poti sa sfintesti masina la un interval de timp, nu o singura data, la fel si sfintirea casei. Am auzit ca in unele zone se sfinteste casa la inceputul fiecarei luni calendaristice. Dar nu inteleg la ce te referi cand spui de casa demolata, la sfintirea casei demolate?
Reply With Quote