View Single Post
Vechi 24.04.2012, 07:24:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil sunt influente din alte culte, mai ales la Timisoara. Eu stiu doar ca intotdeauna cineva trebuei sa se spovedeasca inainte de impartasanie, cel mult sa se fi spovedit cu o zi inainte.
În Grecia se practică în general împărtășirea fără spovedanie de fiecare dată din cîte am auzit de la duhovnicul meu (care e de formație grecească) și de la un călugăr de la Athos pe care l-am întîlnit prin Italia. Am mai aflat de o parohie din Italia unde sora Solentina mi-a povestit că preotul îi cuminecă săptămînal fără spovedanie (dacă nu e cazul de spovedanie). În Republica Moldova protosinghelul Petru Pruteanu a scris acel celebru eseu bine documentat care ne arată limpede care sînt condițiile pentru a primi Trupul și Sîngele Lui Hristos.

Apoi preoții de pretutindeni se împărtășesc de fiecare dată și se spovedesc rar. Nu au întîlnire cu duhovnicul înainte de fiecare Liturghie. Deci primesc Cele Sfinte după rugăciunile de iertare, avînd credința că sînt iertați. Evident că aici nu încape vorba de păcate grele care necesită neapărat spovedanie înainte, vezi amănunte în acel text scris de Petru Pruteanu care ne amintește învățăturile Sfinților Nicolae Cabasila, Nicodim Aghioritul și ale altora relative la acest subiect delicat.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote