View Single Post
Vechi 24.04.2012, 21:50:21
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Un exemplu in care crucea purtata vizibil, impreuna cu asumarea ei interioara te mantuieste, ba chiar mai mult, te sfinteste, intalnim in viata Sfantului Evghenie Rodionov. Acesta a fost decapitat de rebelii ceceni, deoarece a refuzat sa-si dea crucea jos de la gat. In Marea Britanie nu se vor lua asemenea masuri ci unele mult mai civilizate.
Hmmm...ce l-a sfintit pe tanrul rus a fost mucenicia lui, datorata evlaviei interioare, nu un obiect legat la agat, fie el si o cruce. Nu am fire de par pe cap cati practic-atei/atee cunosc, purtatori/mai ales purtatoare de cruce la gat sau pe piept, si canci credinta, uneori deasemenea zero moralitate, bun-simt, si alte "fleacuri" de genul, care ne definesc umanitatea.
In alta ordine de idei, nue biserica mea, nu e treaba mea, dar scepticul din mine (care ar reactiona la fel de sceptic/sarcastic, fiti sigura, daca ar fi vorba de un caz similar ce s-ar fi petrecut in biserica mea) e de parere ca e o manipulare politica. Liderii gruparilor insurgente din toata lumea, mai ales ai gruparilor cu vasta experienta seculara in lupta cu diferitele imperialisme (american, sovietic, chinez, etc.) stiu ce greseala fatala, de nivel suicidar, este sa ii creezi dusmanului martiri pentru cauza sa. Cred ca a fost aranjata fain toata treaba de catre FSB/KGB; "luptatorii ceceni" au comis gafa cea mai tembela si autodestructiva posibil, iar biserica rusa fireste ca a cazut in plasa a caror fire erau definite de propriul filetism si de comanda politica putinoasa.
Revenind ontopic: ideea scoaterii icoanelor din scoli e, dupa parerea mea, imbecila spre agresiva. Cum spunea cineva, daca s-ar interzice ORICE agresare vizual-subiectiv-propagandistica, de la reclame la simboluri religioase, si de la poze de scriitori/cantareti/etc, la monumente politice/nationaliste/globalizante, atunci, da, ar fi perfecta chiar scoaterea numitelor icoane din scoli si de..oriunde. Dar nu e cazul, omul e o specie subiectiva si chiar agresiva in aceasta aderenta patimas-autolimitanta.
Quod attinet aiureala britanica, nu toti britanicii sunt ca fratele Scotland sau Haddon Spurgeon. Sunt condusi, inca dinainte de Heptarhie, de o societate secreta malefica, sanchi, "masa rotunda a regelui arthur", formata din ramura dura a preotimii pagane, care s-a infiltrat in clerul crestin mai tarziu, generand, pe continent Reforma, si in insulele Albionului schisma anglicana, si iesind la iveala ca rosicrucieni in timpul revolutiei olandeze si amsonerie in cadrul celei franceze. In afara de susnumita cloaca, poporul britanic e la fel ca oricare altul. Iar de noi romanii zicea Sf. Antim Ivireanul cat de mult injuram de cele sfinte, asa ca sa o lasam ami moale cu critica cristofobiei altora. Da, afirm ca Occidentul e o poartaa iadului, dar din pacate deosebirea intre starile spirituale de masa a celor doua popoare este aceasta: unde englezii si mai dementii olandezi sunt un stejar, noi suntem deja un mic lastar. Asa ca, atentie si la ce au devenit altii, cat si la ce vom deveni noi.
Reply With Quote